Işık: Eskiden faize giden para artık yatırıma gidiyor

Derince’nin köylerini gezen AKP Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, nisan ayında İMF ye olan son ödemenin yapılacağını eskiden faize giden paranın artık...

Derince’nin köylerini gezen AKP Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, nisan ayında İMF ye olan son ödemenin yapılacağını eskiden faize giden paranın artık yatırımlara gittiğini söyledi

AKP Teşkilat Başkan Yardımcısı Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Derince’nin Çavuşu-İshakçılar ve Geredeli Köylerini ziyaret etti. AKP İl Yönetim Kurulu Üyesi Halil Yılmaz, Ünal Geç, AKP Derince İlçe Başkanı Ahmet Ark, Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar, Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Balcı, AKP Köy Temsilcileri ve Meclis Üyeleri’nin eşlik ettiği ziyarete Çavuşlu Muhtarı Süleyman Türkdemir, Geredeli Muhtarı İbrahim Özkul ve köylüler karşıladılar.

PARA YATIRIMA GİDİYOR
İlk olarak İshakçılar’ı ziyaret eden Işık, burada öncelikli olarak kahvehaneleri ziyaret edip köylülerle sohbet etti. Işık daha sonra vatandaşlardan gelen soruları cevaplayarak hükümet çalışmalarını anlattı. Işık, burada Türkiye’de ilk defa bir Başbakanın İMF ile anlaşmayı reddettiğini Nisan ayında İMF ye olan son ödemenin yapılacağını eskiden faize giden paranın artık yatırımlara gittiğini söyledi.

KÖYLERE HİZMET VERİLECEK
Kahve ziyaretlerinde vatandaşın taleplerini de alan Işık, yeni çıkartılan yasa ile beraber köylerin ilçe belediyelerine oy kullanmaya başlaması ile beraber ilçe belediyelerinin de köylerde çalışma yapmak için engellerin kalkacağını ve ilçe belediyelerinin de köylere hizmet vereceğini belirtti. Bununla beraber köy gençlerinden gelen futbol sahası talebine Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar en kısa zamanda bir saha düzenlemesi için elinden geleni yapacağını 2014 seçimleri sonrasında ise programa bir saha yapımı alınabileceğini söyledi.

KARAGGÖLLÜ’YE GÖLET
Daha sonra burada bir konuşma yapan Işık, “Kocaeli’mde artık köyler yaşanabilecek yerler, insanlarımız emekli olduktan sonra köylerine tekrar dönmeye başladılar. Köylerimize yatırımlara ara vermeden devam ediyoruz.1000 günde 1000 gölet projesi kapsamında Karagöllü ’ye bir gölet yapımını programa aldık. Bununla beraber mevcut göletlerimizi kapalı kanal sulama sistemine almak için çalışmalarımız devam ediyor. Köylerimizin ilçe belediyelerinden yatırım almaya başlaması ile beraber köylere yapılan hizmetler daha da artacak“ dedi.

ARAZİ TOPLULAŞTIRMA
Derince programına Gerede’li köyü ile devam eden Işık, burada da vatandaşlar ile sohbet ederek sorularını cevapladı. Işık yaptığı konuşmada “Ak Parti olarak iktidara geldiğimizden beri toplumumuzun her kesimine ayrım yapmaksızın hizmet etmeye çalışıyoruz. Köylerimizi güzelleştirmek ve köylülerimizin imkânlarını artırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Kocaeli’nde ilk defa yapılacak olan arazi toplulaştırma çalışmasını Derince köylerinden başlamak üzere Sayın Bakanımız Nihat Ergün’ün büyük desteği ile Tarım Bakanlığı programına aldırdık. Yine köylerimize değer katacak bir çalışma ve D100 karayoluna alternatif yol olan eski İstanbul yolunu duble yol yapma ile ilgili çalışmalar sürüyor. Ayrıca tüm köylerimizde söylediğim bir şeyi burada da tekrarlamak istiyorum; mecbur kalmadıkça arazileriniz satmayın” dedi.

#

20 Oca 2013 - 13:44 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.457.725 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.