Işık Tokatlılarla buluştu

Kocaeli Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kuruluşunun birinci yılını Yahya Kaptan’da bulunan Luxor Garden Otel’de kutladı. Milli Savunma Bak...

Kocaeli Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kuruluşunun birinci yılını Yahya Kaptan’da bulunan Luxor Garden Otel’de kutladı. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ında katılım gösterdiği programda katılım oldukça yoğun olurken programa Bakan Işık’ın yanı sıra AK Parti Tokat Milletvekili Coşkun Çakır, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AK Parti Kocaeli Eski Milletvekili Mehmet Ali Okur, Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Korkmaz Pekyörür, MHP İzmit İlçe Başkanı Ahmet Yalçınöz, Yahya Kaptan Mahalle Muhtarı Ahmet Mirzaoğlu ve çok sayıda dernek üyesi katılım gösterdi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Kocaeli Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Turan Şahin selamlama konuşmasının ardından, “Bu kahvaltıya destek ve katkılarından dolayı İzmit Belediye başkanımız Nevzat Doğan’a teşekkür ederim. Biz derneğimizi kurmadan önce dernekçiliğin ne kadar zor olduğunun farkındaydık. Ancak emek ve çabalarımızla derneğimizi kurduk ve birinci yılımıza ulaştık. Bu anlamda derneğimizin kuruluşunda emeği geçen herkese teşekkür eder, bu birlik ve beraberliğimizin devam etmesini gönülden diliyorum” dedi.

 

‘ŞAHSİYET VE MENSUBİYET’

cakir-009.jpg

Şahin’in konuşması sonrasında Kocaeli Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyeleri teker teker sahneye çıkarak toplu fotoğraf verdi. Daha sonrasında derneğin 1 yıl içerisinde yapmış olduğu faaliyetler kamuoyu ile paylaştı. Faaliyet raporunun okunması sonrasında sahneye çıkan Ak Parti Tokat Milletvekili Coşkun Çakır, ”İnsanın bir doğduğu yer bir de doyduğu yer vardır. Ama unutulmamalıdır ki şahsiyet ile mensubiyetimiz arasında ince bir fark vardır. Madalyonun bir tarafında şahsiyet varsa diğer tarafında mensubiyet vardır. Bu açıdan bugün burada böylesine güzel bir birliktelik fotoğrafı verdiğiniz için sizlere teşekkür ederim” diye konuştu.

 

‘EN GÜZEL ŞEHİRLERDEN BİRİ’

isik-(2).jpg

Çakır’ın ardından konuşmasına başlayan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık selamlama konuşmasının ardından,” Böylesine güzel bir günde böylesine güzel bir toplantıda olmaktan dolayı çok mutluyum. Bizleri buluşturan, bir araya gelmemizde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Dernekçilik zor iştir. Çok zor uğraşlar ancak böyle güzel şeyler ortaya çıkarır. Hiçbir başarının tesadüf olmadığını siyasi tecrübemle bilirim. Kocaeli sadece Türkiye’nin değil, bizim bütün gönül coğrafyamızın da bir özetidir. Kocaeli dünyanın en güzel şehirlerinden biridir. Dünya da bu kadar güzel şehir çok azdır” dedi.

 

‘DOĞDUĞUMUZ TOPRAKLARI UNUTMAMALIYIZ’

img_1190.jpg

Konuşmasına devam eden Işık, “Bu şehri zenginleştiren en önemli özelliği bu şehrin insanlarıdır. Tüm renkleri burada görmeniz mümkün. Hepimizin doğduğu yer farklıdır. Ama şuan da hepimiz Kocaeli’nde birleştik, buluştuk ve aynı ideal uğruna yol yürüyoruz. Tokat tarihin her döneminde kahramanlar yetiştirmiş. Mesele vatansa gerisi teferruattır sözünü çok iyi özetleyen bir ilimizdir Tokat. O kahramanlar sayesinde biz bugün burada barış içinde yaşıyoruz. Burada olmaktan daha önemli bir şey daha var. Bizler doğduğumuz topraklara karşıda sorumluyuz. Bizi biz yapan değerleri gelecek kuşaklara aktarma sorumluluğumuz var. Onun için Tokat’ın kültürünü mutlaka gelecek kuşaklara aktarma sorumluluğumuz var” dedi.

 

‘HERKES DEĞİŞİMİ GÖRÜYOR’

img_2793.jpg

Işık konuşmasının sonunda, “Tokat Türkiye’nin sığınağıdır. Bu toprakların yeşil kalması, çoraklaşmaması lazımdır. Bunun için iş adamların Tokat’a yatırım yapması lazım. Hiçbir şey yapamıyorsanız yılda 1-2 defa çocuklarınızı oraya götürün. Çocuklarınız kültürünü yaşayarak öğrensinler. Ben, her birinize başarılar diliyorum. Kocaeli’nde yaşıyoruz. Kentimiz her geçen gün büyüyor ve gelişiyor. Şehir dışından gelenler bu değişimi daha iyi görüyorlar” ifadeleri kullandı. Serkan BORLAK

 

img_1199.jpg

toplu-070.jpg

#

26 Mar 2017 - 13:14 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.