Işık: Yerli otomobil markasına ihtiyacımız var

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Fikri Işık,  Müsteşar Ersan Aslan, Sanayi Genel Müdürü İbrahim  Kılıçarslan, Sanayi Genel Müdürlüğü Uzman Yardımcısı...

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Fikri Işık,  Müsteşar Ersan Aslan, Sanayi Genel Müdürü İbrahim  Kılıçarslan, Sanayi Genel Müdürlüğü Uzman Yardımcısı Ahmet Cankat Öztürk, Sanayi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Gökhan Öztürk, Kocaeli Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, TÜBİTAK, TSE yetkilileri ve  Türkiye otomotiv sektörü önde gelenleri ile dün The Ness Otel’de buluştu.

 

‘ASIL AMAÇ İHRACATI GELİŞTİRMEK’

Otomotiv ana sanayinin gelişmesi hakkında fikir alışverişinde bulunmak için düzenlenenden  toplantıda  2023 hedefi içerisinde yüksek teknoloji ürünlerinin olmasını istediğini belirten Fikri Işık, “Ülkemiz dünya araç üretiminde 15’inci sırada. Avrupa Birliğinde birinciyiz. Bu oranlar sevindirici oranlar. TUİK  verilerine göre değerlendirince 2014 yıllarının memnuniyet verici olduğunu görüyoruz. Asıl amacımız ithalatı azaltıp ihracatı geliştirmek” dedi

 

‘ÖNEMLİ ÇIKTILAR ORTAYA KOYDUK’

Sözlerine devam eden Işık, faaliyet karlılığı orta ölçekli firmaların daha fazla olmasının şaşırtıcı olduğunu belirterek, “İhracat yapan firmaların daha başarılı olduğu belirtiliyor. Martek’i yakın zamanda daha da geliştirerek fazla katılımcı bir kongreye dönüştüreceğiz. Önemli çıktılar ortaya koyduk” şeklinde konuştu.

 

‘İŞVEREN KATKI PAYLARINI ÖDEYECEĞİZ’

Bakan Işık, “3. Sanayi Şurası’nda ARGE  konusunda firmalarımızdan elini taşın altına konması istenmişti. Yan sanayide 54 tane ARGE tesisimiz var. Sayı az  ama geliştireceğiz. Küçük  firmaları da Tekno-Parklara davet ediyoruz.  İşveren katkı payını devlet olarak ödemeye devam edeceğiz. Geliştirmek için ciddi bir gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

 

TEST GELİŞTİRME MERKEZİ

Bursa Yenişehir’e dünyanın en iyi test geliştirme merkezi kuracaklarını belirten  Işık,  “Yakıdan takip ediyoruz. Çevresel faktörler konusunda beklentiler arttığı için biz de bu konuda çalışmalara başlayacağız. Yazılım teknolojinin gelişmesi önemli. Gebze’de faaliyete geçecek olan Bilişim Silikon Vadisinin gelişmesini destekliyoruz” dedi.

 

‘DÖVİZ YURTTA KALACAK’

Otomotiv test sanayinin kurulması bizim için çok önemli diyen Fikri Işık, “Avrupa’ya olan bağlılığımızı azaltıp dövizin yurtta kalması sağlanacak. 2021 yılına kadar  yerli markaya ihtiyacımız var. Elektrikli araç şeklinde olmasını planlıyoruz. Otomotiv sektörü açısından önemli olmasını umuyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. Toplantı basına  kapalı olarak devam etti. Berfu SOYSAL

#

25 Eki 2014 - 13:08 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.