Işık: Yükseliş, sanayicinin başarısıdır

2014 yılı temmuz ayında, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 1,8 oranında arttı. Takvim etkisinden arın...

2014 yılı temmuz ayında, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 1,8 oranında arttı. Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 3,6 arttı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da, açıklanan sanayi üretim endeksi ile ilgili değerlendirmede bulundu.

 

SANAYİCİNİN BAŞARISI

Türkiye’nin büyümesinde ihracatın etkili olmasını beklediklerini, ancak Irak ve Rusya’daki olaylardan ihracatın olumsuz etkilendiğini dile getiren Bakan Işık, “Fakat yine de buna rağmen, temmuz ayında sanayi üretiminin hem aylık hem de yıllık bazda artış göstermiş olması, Türkiye ekonomisinin ve sanayicilerimizin ciddi bir başarısıdır” dedi.

 

SERMAYE MALI ÜRETİMİ ARTTI

Sanayi üretim rakamlarında sermaye malı üretiminin artmasının sevindirici olduğunu söyleyen Işık, şöyle konuştu: “Bu durum ülkemizde yatırım ortamının düzeldiğini, güvenin arttığını ve ileriye dönük olarak olumlu gelişmeler beklendiğini gösteriyor. Irak ve Rusya pazarlarımız istikrar kazandıkça, sanayicilerimiz alternatif güzergahlar keşfettikçe, sanayi üretimi bundan da olumlu bir şekilde etkilenecektir.”

 

REKABETÇİ REEL SEKTÖR

Türkiye sağlam bir ekonomiye sahip olduğunun altını çizen Işık, şöyle devam etti: “Hükümetimiz 9 aylık geçici bir hükümet mantığına sahip değildir. Tam aksine 2023 vizyonuyla hareket etmektedir. Hükümet programında reel ekonomiye, sanayi üretimine, KOBİ’lere ve özellikle Ar-Ge konusuna çok geniş yer ayrılmıştır. Bu durum, bakanlığımızın yapacağı çalışmaların önemini ve değerini de ortaya koymaktadır. Sanayicilerimizle el ele vererek, her açıdan rekabetçi bir reel sektör inşa edeceğiz.”

#

09 Eyl 2014 - 13:01 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.