İŞKUR, 1 milyon gence istihdam sağladı

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işe yerleştirmede rekor kırdı. Kurum, 2015 yılı için öngördüğü 850 bin kişilik istihdam hedefini aşarak yılın son 11 ayında...

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işe yerleştirmede rekor kırdı. Kurum, 2015 yılı için öngördüğü 850 bin kişilik istihdam hedefini aşarak yılın son 11 ayında 950 bine yakın kişiyi işgücüne kattı. İşverenin nitelikli personel ihtiyacı karşılanırken özel sektörde gerçekleştirilen işe yerleştirme sayısı bir önceki yıla göre yüzde 45 arttı.

 

YENİ İŞ KAPILARI AÇILIYOR

Hükümet, üretim ve istihdama destek paketi kapsamında önemli adımlar atmaya devam ediyor. İşsizlik oranını 2023 yılına kadar yüzde 5'e düşürmeyi hedeflerken, genç işsizlik oranı da genele yaklaştırılacak. Sosyal yardım alanlardan çalışabilir olanların tamamına iş danışmanlığı hizmeti verilecek. Bunların yüzde 25'i de bir yıl içinde işe yerleştirilecek. Her yıl bir milyonu aşkın gence eğitim verilerek iş kapısı açılmaya devam edecek.

 

YELPAZEYİ GENİŞLETTİ

İŞKUR istihdam yelpazesini genişletiyor. İşsizler için açık işleri etkinleştirip, temel ve mesleki becerileri geliştirme programlarını artırıyor. Önümüzdeki iki yıllık dönemde de yaklaşık 2 milyon istihdam artışı hedefleniyor. Yeni dönemde de istihdam teşvikleri artırılırken, prim indirimi gibi desteklere kaynak aktarımı sürecek. Avrupa ülkelerinde olduğu gibi iki üç saatlik işler yaygınlaştırılacak.

 

3 MİLYON KİŞİYE FIRSAT KAPISI

İş ve yatırım ortamı geliştirilirken, KOBİ desteklerinde genç girişimcilere öncelik veriliyor. İşletmeler 2018'e kadar 3 milyon kişiyi istihdam edecek. Buna karşılık hükümet de ihracata yönelen işletmelerin küresel pazara erişimini kolaylaştıracak. Projenin ülke genelindeki 81 vilayeti de kapsadığı bildirildi. Mesleklere göre sınıflandırmaya gidilen yeni sistemli aranan elemanın bulunması da kolaylaşacak. Parttime, kısmi süreli çalışan işçiler de kayıt altına alınacak.

#

01 Oca 2016 - 14:46 Kocaeli- Ekonomi

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.457.725 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.