İşsizlik oranı yine çift hanelerde

Söz konusu dönemdeki işsizlik oranı bir önceki aya göre yüzde 1.2 oranında gerileyerek yüzde 10.5 olarak gerçekleşti. Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başka...

Söz konusu dönemdeki işsizlik oranı bir önceki aya göre yüzde 1.2 oranında gerileyerek yüzde 10.5 olarak gerçekleşti. Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, yaptığı açıklamada verileri değerlendirdi.

 

“SEFERBERLİĞİN SONUCU!”

İşsizlik oranının nisan ayında bekledikleri gibi gerileme ile sonuçlandığını dile getiren KSO Başkanı Zeytinoğlu, “Ocak ayından bu yana 1 milyon 485 bin kişi, mart-nisan döneminde ise 670 bin kişi istihdam edildi. İstihdam seferberliğinin hem işsizlik hem Türkiye ekonomisi üzerine etkileri olumlu seyrediyor. Önümüzdeki aylarda seferberlikle birlikte mevsimsel etkilerle de işsizliğin daha da gerileyeceğini tahmin ediyoruz” diye konuştu.

 

GENÇ İŞSİZLİK DÜŞTÜ

Genç nüfustaki işsizlik oranının geçen aya göre 1.6 puanlık gerilemesine dikkat çeken Zeytinoğlu, “Genç nüfustaki işsizlik oranının nisan ayında yüzde 19.8’e gerilemesi istediğimiz bir gelişmedir. Ocak ayında bu oran yüzde 24.5 seviyesindeydi. Başlatılan seferberliğin olumlu yansımalarını genç nüfustaki işsizlik oranlarında da görüyoruz” dedi.

 

SEKTÖREL KONULAR

Zeytinoğlu, teşviklere rağmen sanayideki istihdam payının gerilemiş olmasının dikkat çekici olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: “İstihdam edilenlerin yüzde 18.9’u tarım, yüzde 19.1’i sanayi, yüzde 7.8’i inşaat ve yüzde 54.3’ü ise hizmetler sektöründe yer alıyor. Geçen yılın aynı dönemi ile karşılaştırdığımızda ise tarım sektörünün istihdam edilenler içindeki payının 0.5 puan, sanayi sektörünün payının 0.4 puan azaldığını, inşaat sektörünün payının 0.3 puan, hizmet sektörün payının ise 0.7 puan arttığını görüyoruz.”

#

18 Tem 2017 - 16:17 Kocaeli- Ekonomi

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.