İşsizlikte gerileme sevindirdi

        Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜUİK) tarafından açıklanan işsizlik rakamlarını değerlendirdi. İşsi...

 

 

 

 

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜUİK) tarafından açıklanan işsizlik rakamlarını değerlendirdi. İşsizlik oranındaki düşüşü olumlu bulduklarını dile getiren KSO Başkanı Zeytinoğlu, “Bu gelişmeyi olumlu buluyoruz. Bizim de beklentimiz işsizliğin sezonsal olarak inişe geçeceği yönündeydi. Böylece, işsizlik bu oranla son 10 ayın en düşük seviyesine ulaşmış oldu. İşsizlik oranındaki bu düşüşün iki ay daha devam edeceğini bekliyoruz” dedi.

 

BÜTÇEYİ DEĞERLENDİRDİ

Açıklanan haziran ayı bütçesi hakkında da görüşlerini ifade eden Zeytinoğlu, “Haziran ayında bütçe, 613 milyon TL açık verdi. 959 milyon TL faiz dışı fazla verildi. Bütçe gelirleri bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10 oranında artarak 34,6 milyar TL oldu. Bütçe giderleri ise yüzde 7,9 oranında artarak 35,2 milyar TL olarak gerçekleşti” diye konuştu.

 

BEKLENTİSİNİ AÇIKLADI

2014 yılı ocak-haziran döneminde ise, 3,4 milyar TL açık verildiğini de sözlerine ekleyen Zeytirnoğlu, ifadelerinde şu sözlere yer verdi: “Faiz dışı fazla ise 23,1 milyar TL. Bu dönemde bütçe gelirleri yüzde 10,2 bütçe giderleri ise 13,8 oranında arttı. Haziran ayında bütçe giderleri yüzde 7,9 oranında artış gösterdi. Yılın geri kalan aylarında da benzer şekilde bütçe giderlerindeki artışın enflasyon üzerinde olmayacak şekilde olmasını temenni ediyoruz.”

#

17 Tem 2014 - 13:47 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.