İşte CHP Kartepe’de devrim yapan kadınlar

CHP’nin geçtiğimiz hafta sonunda yapılan ve meclis listelerinde yer alacak isimlerin belirlendiği ön seçimde ilginç bir tablo ortaya çıkmıştı. Birçok...

CHP’nin geçtiğimiz hafta sonunda yapılan ve meclis listelerinde yer alacak isimlerin belirlendiği ön seçimde ilginç bir tablo ortaya çıkmıştı. Birçok kadın aday, yaptıkları çalışmaların karşılığını almış ve üyelerin desteği ile ilk sıralarda kendilerine yer bulmuşlardı.

ERKEKLER GERİDE KALDI

Seçimlerin en ilginç sonucu ise Kartepe’de alınmıştı. İlçede üyelerin karşısına meclis üyesi aday adayı olarak çıkan üç kadın aday, seçim sonucu oluşan tabloda ilk üç sırayı elde etmişlerdi. Bu güne kadar parti çalışmalarındaki gayretli çalışmaları ile dikkat çeken Serap Özmen, Mine Koç ve Nilay Merttürk, dişli ve etkili erkek rakiplerinin önünde başarılı olarak rakiplerini geride bırakmışlardı.

KENDİLERİNE GÜVENİYOR

Aldıkları bu sonuç ile kent genelinde büyük ses getiren üç kadın da, gazetemizin sorularını yanıtladı. Birbirinden ilginç konuların gündeme geldiği söyleşimizde Serap Özmen, Mine Koç ve Nilay Merttürk, parti çalışmalarından proje ve hedeflerine kadar her konuda özgüven dolu açıklamalar yaptılar.

“Kartepe’ye kadın eli değecek”

Yapılan ön seçimde Kartepe’de bir sürprize imza atan ve liste başı olmaya hak kazanan Serap Özmen, kendinden emin tavırları ile dikkat çekiyor. Kısa sürede partililerin sevdiği bir isim haline gelen Özmen, siyasete ve Kartepe’ye artık kadın elinin değmesi gerektiğini düşünüyor

CHP’nin Kartepe’deki ön seçiminden, kimilerine göre sürpriz, kimilerine göre de değişim talebinin bir yansıması olarak zaferle çıkan Serap Özmen, gazetemizin sorularını yanıtladı. Bir genç kadın olarak siyaset sahnesinde hiç yalnız kalmadığını söyleyen Özmen, özellikle üyelerin, yeni olmasına rağmen kendisine çok sıcak davrandığını ve bunun sandığa yansıdığını söylüyor.

Serap Özmen, yaşanan süreçle ilgili olarak da en büyük desteği aldığını söylediği Derbent halkının her zaman yanında olduğunu da sözlerine ekliyor. Ayrıca hali hazırdaki meclis üyesi Hakan Bekin ile ilçe yöneticisi İlyas Yalçın’ın desteğini hiçbir zaman unutmayacağını söylüyor.

Serap Hanım, öncelikle kendinizi tanıtır mısınız?

1985 İskenderun doğumluyum. Evliyim, eşim astsubay. Açıköğretim 1. sınıf Laborant ve Veterinerlik Bölümü öğrencisiyim. Kadın kollarında yöneticilik yaptım. Üye olmadan da Cumhuriyet Halk Partisi geçmişim var. Üye değildim ama hem ailemden gelen bir şey hem de eşimin tarafı da Cumhuriyet Halk Parti’li. 3,5 yıl önce eşimin tayini İzmir’den buraya çıktı ve Kartepe’de yaşamaya başladık. Sonrasında ise Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye oldum.

Neden aday oldunuz?

Kadınların siyasette var olması gerektiğini düşünüyorum. Kartepe’ye hizmet etmek adına meclis üyesi oldum. Kartepe’ye kadın eli değmesi gerekir diye düşünüyorum. Neden Cumhuriyet Halk Partisi derseniz, CHP zaten bizim aile geleneğimiz.

“PARTİLİLER BENİ SEVDİ”

Yapılan ön seçimle ilgili değerlendirmede bulunur musunuz. Sonuçlar, sizin için de sürpriz miydi?

Böyle bir şey beklemiyordum, yani birinci olmayı… Ama insanlara kısa zamanda kendimi sevdirdiğimi gördüm. Bu beni çok mutlu etti. Üyelerin çoğu beni tanımıyordu. Seçim günü kapıda hepsini karşıladım. Kendimi kısa zamanda tanıtmaya çalıştım. Sevdiklerini düşünüyorum. Zaten geçen seçimlerde de aktif bir rol oynadım. Oradan da tanıyanlar vardı.

İlk tepkim çok şaşırdım, ilk sevincimi Pervin Hanım’la yaşadım. O kadar heyecanlıydım ki bir cümle bile kuramayacak durumdaydım. Beni destekleyen Derbent halkına, şu anda meclis üyesi olan Hakan Bekin’e ve ilçe yöneticilerinden İlyas Yalçın’a sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.

“PROJELERİMİZ SES GETİRECEK”

Bize meclis üyesi ve bir partili olarak hedeflerinizi ve yerel yönetim anlamındaki projelerinizden söz eder misiniz?

Ben laborant ve veterinerlik öğrencisiyim. Önceden hazırladığım projelerim vardı. Halkımızın özellikle Kartepe Belediyesi’nin büyükbaş hayvan yetiştiricilerinin atık sorunlarını gidermek için bir projemiz var. Sapanca’yı besleyen derelerin ıslah çalışmalarını hızlandırmak, özellikle o derelerde ve göllerde yaşayan turna balığının üremesi için gerekli maddi desteği oluşturmak için çalışmalarım olacak.

Büyükşehir Belediyesi’nin hayvan barınağını (Muharebe Hizmet Destek arkası) geliştirmek, hayvanlara daha uygun yaşam yerleri hazırlamak için çaba göstereceğim. Bölgedeki başıboş hayvanların da rahatça yaşayabilecekleri ortamları hazırlamak için projelerim var.

Ayrıca kadınlar için Büyükşehir Belediyesi kanalı ile bir destek bulup, kendisine iş bulmak isteyen kadınlara kredi ayarlamayı düşünüyorum. Diğer arkadaşlarımızla birlikte ürettiğimiz çok sayıda projemiz var. Bunlar şu an hazırlanma aşamasında, tamamlandığında kamuoyuyla paylaşacağız.

“AYRIM YAPMAYACAĞIZ”

Ön seçimi zaferle geçmiş bir kadın siyasetçi olarak, nasıl bir mesaj vermek istersiniz?

Bana inanan ve güvenen Cumhuriyet Halk Partili üyelerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu seçim sonuçları aynı zamanda bizim sorumluluklarımızın da artması anlamına geliyor. Her şeyden önce bu sorumluluğun farkında olduğumuzun bilinmesini istiyorum.

Kartepe bizim yaşadığımız yer. İlçemizin geleceği için yeni projeler üretecek ve Kartepe’yi geleceğe hazırlayacağız. Üretken bir belediye nasıl olur, bunu herkese göstereceğiz. Kimlik ayrımı yapmadan, parti ayrımı yapmadan tüm Kartepe’ye hizmet edeceğiz.

“Kartepe’de sevgi kazanacak”

CHP’deki ön seçimi zaferle tamamlayan kadın adaylardan Mine Koç, gazetemizin sorularını yanıtladı. Büyük projelerin Kartepe için hazırlandığını dile getiren Koç, “Kartepe’de sevgi kazanacak” dedi

CHP’nin Kartepe’de aldığı seçim sonucunda öne çıkan isimlerden birisi olan Mine koç, özellikle iş ve tahsil kariyeri anlamında öne çıkan bir isim olarak dikkat çekiyor. Aslen Eşmeli olan ve Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden mezun olan Koç, yüksek lisansını ise ABD’de tamamladı.

ÇALIŞMANIN KARŞILIĞI

Siyasi arenada oldukça büyük hedefleri olan Mine Koç, örgütü içinde de sevilen ve saygı görülen bir isim durumunda. Yapılan son ön seçimde ise kariyeri ve geçmişte yaptıkları hizmetlerinin karşılığını aldığını düşünüyor. Adaylık süreci ile de çok önemli detayları gazetemizle paylaşan Koç’un incilerinde bakın neler var…

Yapılan ön seçime damga vuran isim olarak dikkat çektiniz. Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

1982 Kartepe Eşme doğumluyum. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden bölüm ikincisi olarak mezun olduk ve daha sonra ise ABD’de yüksek lisansımı birincilikle tamamladım. 4 yıl süren ABD maceramdan sonra çok sevdiğim ülkeme, doğduğum topraklara döndüm. Döner dönmez çevre alanında uluslararası bağlantıları da bulunan özel bir şirkette, profesyonel olarak iş hayatına başladım.

İLÇEYE HİZMET EDİLMEMİŞ

Aday olma konusundaki kararınızı nasıl aldınız?

İşim gereği dünyanın 3 kıtasında 16 ülkeyi dolaştım. Her gittiğim yerde farklı kültürler, kentsel yapılaşmalar ve demokrasi anlayışlarını gözlemledim. Yıllar sonra memleketime döndüğümde 4 yılda pek hizmet yapılmadığını gördüm.

 

Neden Cumhuriyet Halk Partisi derseniz, bu biraz da aileden gelen bir şey. Cumhuriyet Halk Partisi’nin iç tüzüğünü iyi biliyorum ve adaylar demokratik bir yaklaşımla belirlendi. Bunlar çok etkili oldu. Bir de ben Cumhuriyet Halk Partili bir ailenin kızıyım. Akrabalarımın da desteğiyle bu parti çatısı altında aday olmaya karar verdim. Kısa süre içinde üyeler beni bağrına bastı ve sahiplendiler. Hepsine çok teşekkür ediyorum.

Başarınızın sırrını bizimle paylaşır mısınız?

Bence üyeler değişiklik istediler. Yeni bir yüz olduğum için bana oy verdiler. Ve tabi ki özgeçmişimin de başarımda etkili olduğunu düşünüyorum. Ön seçim sonucu ile ilgili böyle bir sonucu bekleyip beklememe konusunda kararsızdım. Nasıl bir sonuç çıkar, açıkçası tahmin edemiyordum.

Zaten adaylığım da çok sürpriz bir şekilde alınan karar sonrasında oldu. Üyeler beni kısa sürede beni bağrına bastı. Onlara güveniyordum. Sonuçlar sürpriz olmadı, çünkü bizim yanımızda sesli okunuyordu. Ben de kendimce notlar tutuyordum. İlk 3’e girebileceğimi düşünmüştüm bir süre sonra zaten. Çok güzel bir duygu insanların sizi desteklemesi.

BÜYÜK PROJELER GELİYOR

Sizi artık seçilebilme olasılığı yüksek bir meclis üyesi adayı olarak görüyoruz. Bundan sonraki dönemler açısından hedefleriniz ve projeleriniz hakkında neler söyleyeceksiniz?

Kartepe kadar güzel bir yer yok, Kartepe’yi çok seviyorum. Bir analiz yaptım ve Kartepe’de Türkiye’nin her yerinden insan yaşıyor. Dünyada eşine ender rastlanabilecek bir ilçede şaşıyoruz. Doğa güzellikleri ve böyle bir mozaik hiçbir yerde yok. Ama hizmet de yok. Kenti kent yapan hizmet yok. Bayanların gücü Kartepe’de çok olumlu, pozitif yönde hissedilecek.

Çok güzel projelerimiz var. Başkan adayımız Yaşar Sönmez zamanı geldiğinde bunları açıklayacak. Kalabalık, uyumlu ve güzel bir ekibiz. Ekibimizle birlikte çok güzel projeler hazırlıyoruz. Bu projeler yakında kamuoyuyla paylaşılacak.

Yalnızca şunu söyleyebilirim, Kartepe’ye büyük hizmetler gelecek. Bu ilçe için yapılması gereken ve yapılabilecek çok şey var. Tabii ki 30 Mart’tan sonra bu hizmetlerin startını vereceğiz. Bizim bir sloganımız var, Kartepe’de sevgi kazansın diye. Kartepe’de gerçekten sevgi kazanacak.

“Leyla Atakan olmak isterim”

Kartepe’deki ön seçimde ilk üç arasına girmeye hak kazanan Nilay Merttürk’ün en büyük hedefi, parti içinde unutulmazlar arasına adını yazdırmak. Merttürk, bu düşüncesini ise “Layla Atakan olmak istiyorum” diyerek özetliyor

CHP Kartepe’de bu döneme kadar birçok görev bulunan ve iş olarak da medya sektöründe yer alan Nilay Merttürk de, diğer aday adayları gibi büyük hedeflerle siyasi yolculuğa çıkan isimlerden. Kendine has üslubu ve sevecen tavırları ile siyasette farklı bir imaj bırakan Nilay Merttürk’ün en büyük ideali ise, partinin unutulmazlarından merhum belediye başkanı Leyla Atakan gibi efsane olmak.

 

Belediye meclisinde çözüm odaklı bir yönetim anlayışını benimseyeceklerini söyleyen Merttürk, siyasette bir takım hedeflerinin olduğunu ve en nihai hedefinin ise Kartepe’nin Leyla Atakan’ı olmak istediğini söyledi. Merttürk, seçim süreci ile ilgili olarak da ilginç tespitlerde bulunuyor. Kendisine göre, ilçenin en büyük ihtiyacı CHP…

Nilay Merttürk’ü tanıyabilir miyiz?

1977 Artvin Borçka doğumluyum. Doğu Akdeniz Üniversitesi Halkla İlişkiler mezunuyum. Bir süre İZGAZ’da staj yapıp çalıştım. Bazı özel şirketlerde idari yönetimlerde görev aldım. Gazetemiz açıldığından beri de Kartepe Gazetesi’nde halkla ilişkiler bölümünde çalışıyorum.

Bizde siyaset aileden gelen bir şey. CHP Kartepe İlçe Örgütü açıldığından beri buradayım. Kadın kollarındaki görevimizle buradaki çalışmalarımız başladı. Ardından il yönetimine girdim. Saymanlık ve başkan yardımcılığı yaptım. Evliyim, bir oğlum var. Eşim inşaat mühendisi, kendi firmamız var.

Adaylık gerekçeniz nedir?

Aday olmamın en büyük sebebi belediyeciliği öğrenmek istememdir. Siyaset ailemden gelen bir şey. Muhalif bir tarafım var. Bunca yıl örgütün içindeyim, neden olmasın dedim kendime. Bir erkeğin arkasında onu destekleyeceğime, beni desteklesinler dedim. Öyle de oldu. Herkese çok teşekkür ederim. Ben partime inanıyorum. Ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi ailemden geliyor. Tıpkı Galatasaraylı bir babanın oğlunun da Galatasaraylı olduğu gibi. Zamanla okuyup kavrıyorsunuz, aklınıza yatıyor tabi.

Gazetecilik de yapıyorsunuz. Bu durum siyasetinizi etkilemiyor mu?

Evet, gazeteciliğim, siyasi kimliğimi etkiliyor. Yalan söyleyemem. Gazeteyi açtığımda partimden boy boy resimler görmek istiyorum, diğer partilerden en ufak bir şey görmek istemiyorum. Bu kötü bir durum ama işime duygu karıştırıyorum.

“SORUMLULUĞUMUZ ARTTI”

Ön seçimde alınan sonuçlar için ne diyeceksiniz?

Sonuçlar mükemmeldi. Demokratik bir seçim oldu. Üyeler değişim istedi, Kartepeliler ilçeye kadın eli değsin istedi. Sonuçlar açıklandıktan sonra herkes aradı. Üyelere, bize sahip çıktıkları için çok teşekkür ediyorum. Üyeler, kadınlar oy alamaz diyenlere, çalışanlara oy vererek en iyi cevabı verdiler. Şimdi sıra bizde. Görevimiz çok çalışmak ve partimizin oylarını artırarak, Kartepe ilçemizi emin ellere, hizmet edecek ellere emanet etmek. Herkes bu ışığı gözlerimizde gördüğü için bize oy verdi bence.

Hedefleriniz ve projeleriniz arasında neler var?

Kartepe’de değişim istiyoruz. İlçemiz için ilk etapta hayata geçirilecek olan 10 ayrı projemiz var. Bunlar için son rötuşlar yapılıyor. Genç bir kadromuz var, büyüklerimizin de olması çok güzel. Dinamik ve tecrübeli bir kadro oluşturduk. Arkadaşlarımızın vizyonu çok düzgün ve çok iyi anlaşıyoruz.

Asla oturmayı düşünmüyoruz. Değişik projelerimiz var, kadınlara, yaşlılara, çocuklara ve engellilere hitap eden projeler bunlar. Öncelikli dikkat çeken sorunumuz ulaşım, bu konu mutlaka çözülecek. İstihdam yaratacak projeler üretiyoruz. Sapanca Gölü ile ilgili çalışmamız olacak. Kartepe, doğasıyla bir cennet. Bunu değerlendirmemek olmaz. Genciz, gençler üretken oluyor, sürekli bir şeyler yapmak istiyoruz.

“HEDEFİM; LEYLA ATAKAN OLMAK”

Bu kadar heyecanlı bir partilinin mutlaka ileriye dönük hedefleri de vardır…

Elbette, hatta çok iddialı olduğumu da söyleyebilirim. Önümüzde bir seçim var. Ben kazanacağımıza inanıyorum demiyorum, kazanacağız diyorum. Buna çok eminim. Sonrasında iyi bir hizmet için belediyeciliği kavramam gerekiyor. Bunun için de çok çalışacağım. Büyük projeler hazırlamak istiyorum. Siyasi hayatımda yükselmek istiyorum.

Bir Leyla Atakan olmak isterim. Leyla Atakan’ı çok seviyorum, sürekli okur, takip ederim. Burada bir hastanemiz yok. Kartepe’de ilçe kimliği halen oturmadı, bir an önce kent merkezinin yapılması gerekiyor. Kartepe’ye kimlik kazandırmak için kimlik, siyasi parti ayırmaksızın hizmet edeceğiz. Çok çalışkan ve istekli bir kadro ile geliyoruz. Öncelikli hedef, Kartepe’nin kimliğini kazandırmak.

#

10 Şub 2014 - 18:05 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Sinan Berkdemir - Gölcük Listesine ek yapmak gerekiyor...

2 PINAR NAAK

3 ŞENGÜL BEKAR AKDENİZ

4 YONCA YILMAZ

8 HANDAN YÜZ

15 EMİNE NALAN GÜLENÇ

21 DUYGU TOKAY

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Şubat 18:05