İşte Kocaeli’nin yeni First Lady’si

Diyarbakır’dan ilimize atanan ve Kocaeli’nin yeni valisi olan Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy, sosyal kimliği ile dikkat çeken bir isim. Aksoy’u kaym...

Diyarbakır’dan ilimize atanan ve Kocaeli’nin yeni valisi olan Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy, sosyal kimliği ile dikkat çeken bir isim. Aksoy’u kaymakam olarak Samsun’a atandığı dönemde tanıyan Hülya Hanım, 1985-1991 yılları arasında Samsun Valiliği yapan Erdoğan Cebeci’nin de kızı. Bu dönemde babası ile birlikte Samsun’da valilik konağında kalan Hülya Aksoy, daha sonra evlendiği Hüseyin Aksoy ile evlenmesinin ardından aynı konağa bu kez ev sahibi olarak girdi.

 

1994 YILINDA EVLENDİLER

Üniversiteye Ankara Gazi Üniversitesi’nde başlayan Hülya Aksoy babasının Samsun’a tayini nedeniyle yatay geçişle 19 Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) Resim Öğretmenliği bölümünde eğitim hayatına devam etti. Hüseyin Aksoy ile 1994 yılında evlenen Hülya Hanım son derece aktif ve halkın içerisinde olan bir vali eşi olarak biliniyor.

 

“BABAMI ÇOK ÖZLÜYORUM”

Hülya Hanım bir gazeteye verdiği röportajdaki şu ifadeleri ise dikkat çekici nitelikte: “En büyük üzüntüm babamı o konakta ağırlayamamış olmam. Babam 1995'te Denizli Valisi iken kansere yakalandı. Tedavi için görevinden kendi isteğiyle ayrılmak zorunda kaldı. Kısa bir süre sonra da hayatını kaybetti. Keşke babam da misafirim olsaydı. Onu çok özlüyorum…”

 

KANSERLE MÜCADELE EDİYOR

Vali Hüseyin Aksoy’un Samsun’da görev yaptığı yıllarda eşi Hülya Aksoy öncülüğünde “Kadın Sağlığı Eğitim Projesi” başlatıldı. 350 bin kadının 3 yıl içinde en az 1 kere meme muayenesini yaptırmayı hedefledi ve görev yaptıkları her ilde bu sağlık seferberliği için gönüllü olarak hizmet verdi. Hülya Hanım başlattığı sosyal sorumluluk projesiyle de adından sıkça söz ettirdi.

#

22 Haz 2017 - 16:30 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

sevda b. - Resim öğretmenliği okumuş hanımefendinin sanatçı kimliği de var , gerçekleştirdiği örnek sorumluluk projelerine ek olarak. Zaten aileden de devlet terbiyesi almış, halkın içinden, halkın sorunlarına vakıf olan bir portresi var. Başarılı projelerinin devamını diliyorum. İlimize hoş gelmiş.Görünen o ki güzellikler getireceği de kesin.

Yanıtla . 0Beğen . 1Beğenme 22 Haziran 16:30
01

EROL DEMİRBEK - belli ki sosyal, aktif, çağdaş bir vali eşi kendisine şehrimize hoşgeldiniz diyorum.

Yanıtla . 0Beğen . 1Beğenme 22 Haziran 16:30