İSU, Gebze Saz Deresini temizledi

Gebze Atıksu Arıtma Tesisi’nin yanından geçen dere yapılan çalışma ile temizlenerek düzenli akışı sağlandı.   Geçmiş yıllarda Gebze ilçesi sınırları...

Gebze Atıksu Arıtma Tesisi’nin yanından geçen dere yapılan çalışma ile temizlenerek düzenli akışı sağlandı.

 

Geçmiş yıllarda Gebze ilçesi sınırları içerisinden geçen birçok derenin ıslahını gerçekleştiren İSU Genel Müdürlüğü, bu derelerin temizliğini de belirli periyotlarla temizliyor. Gebze ve Çayırova ilçelerinden gelen derelerin birleştiği ve Gebze Atıksu Arıtma Tesisi yanından Marmara Denizine dökülen Saz deresinin yağışların getirdiği malzemeler ile dolması üzerine temizleme çalışmalarına bir süre önce başlandı.

 

Gebze Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Saz deresinin çıkışından başlanılan çalışmalarda uzun bomlu iş makineleri, yükleyiciler ile bobcat araçlar kullanıldı. Derenin içine giren yükleyici ile temizleyici iş makineleri ile yapılan çalışmalarda onlarca kamyon malzeme çıkartılarak deponi alanlarına gönderildi.

 

Yapılan çalışmalar ile temizlenen Saz deresinin düzenli akışı sağlanarak çevre ve insan sağlığı için tehlike oluşturmayacak hale getirildi. 

#

30 Eyl 2014 - 09:41 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.457.725 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.