İtfaiyeden kışa hazırlık uyarısı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı kış hazırlıkları konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu. Kış mevsimi başlamadan soba ve do...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı kış hazırlıkları konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu. Kış mevsimi başlamadan soba ve doğalgaz bacalarının temizliğinin yapılmasının, can ve mal emniyeti bakımından önem taşıdığını dile getiren yetkililer, temizlenmeyen soba bacalarının zaman içinde kurum bağlayarak tıkanmalara sebep olduğunu, tahliye edilemeyen karbon monoksit gazlarının ölümlere, kurum tutuşmasının ise yangınlara neden olduğu aktarıldı.

 

TIKALI BACALAR AÇILMALI

İtfaiye yetkilileri, lodosun etkili olduğu günlerde soba zehirlenmesi vakalarının ve soba yangınlarının yaşanmaması için tedbirli olunması gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Odun ve kömür kullanılan sobaların bacalarının temizlenmemesi halinde, tıkalı bacalarda duman çıkışının sağlanamaması nedeniyle karbon monoksit zehirlenmelerinin yaşandığını ifade eden itfaiye yetkilileri, baca temizlenerek olumsuz vakaların önüne geçilebileceğini belirtti.

 

ÖZEL FİRMALAR DA BACA TEMİZLİYOR

Baca temizliği konusu yasalara göre, itfaiye teşkilatı, sıvı ve katı yakıt bacalarını temizlemek veya yetki vereceği özel şirketlere temizletmekle mükellef. 2010 yılına kadar İtfaiye tarafından yürütülen baca temizliği hizmeti 2010 yılından bu yana, bu konuda yeterlilik gösteren özel firmalar tarafından da yapılmaya başlandı. İtfaiye Daire Başkanlığı’nda eğitim alarak, yetki belgesi almak suretiyle baca temizliği hizmetini gerçekleştiren özel şirketler, ücretlendirmeyi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından belirlenen fiyat tarifesi üzerinden yapıyor.

 

BU UYARILARA DİKKAT!

Baca çıkışları aşırı rüzgârlara karşı tedbir için, en az çatı mahyasının üstü seviyesinde olmalı. Temizlenmeyen bacalarda oluşan kurumun, baca yangınlarına neden olduğu unutulmamalı. Tıkalı ve iyi çekmeyen bacaları kullanarak, can güvenliği tehlikeye atılmamalı. Bacalarda oluşan çatlaklara karşı önceden önlem alınmalı. Baca temizliğinde, bacaları yakarak temizlemeye teşebbüs edilmemeli. Kaliteli yakıt kullanılmasına özen gösterilmeli. Baca yangınlarının çatı yangınlarına sebebiyet vereceği unutulmamalı. 

#

17 Eki 2017 - 16:05 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.