İthal hekime tepki!

Kocaeli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr Cüneyt Özkürkçügil, iktidara seslenerek “Sizler ithal hekim getirerek bizim koşullarda çalıştıramazsınız. Getirec...

Kocaeli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr Cüneyt Özkürkçügil, iktidara seslenerek “Sizler ithal hekim getirerek bizim koşullarda çalıştıramazsınız. Getireceğiniz doktorların hangi ülkelerden olduğunu biliyoruz. Bu hekimlerle sağlık sistemi götürülemez dedi.

Kocaeli Tabipler Odası, Tıp Haftası etkinlikleri kapsamında önceki panel düzenledi. Etkinliğe Kocaeli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr Cüneyt Özkürkçügil, Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Murat Özyıldırım, Eczacılar Odası Başkanı Ecz. Üzeyir Korkmaz, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Başkanı Mustafa Yıldırım, TMMOB Hüseyin Cemal Hüseyin, KYÖD Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Keşmer konuşmacı olarak katıldı. Keşmer sunumunu slayt eşliğinde gerçekleştirdi. Çeşitli konuların konuşulduğu panelde sanayi kenti olan Kocaeli’nde işçi sağlığına önem verilmediği vurgulandı.

SAĞLIK PARALI OLACAK
Prof. Dr. Cüneyd Özkürkçügil sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında ithal hekim uygulaması eleştirdi. Özkürkçügil, “Devlet ve üniversite hastanelerinde her tedaviye bir puan veriyoruz. Bu anlaşılır bir şey değil. Birkaç yıl içinde sağlık tamamen paralı olacak. Parası olan yararlanacak, olmayan yararlanamayacak. Bunun ortadan kaldırılması gerek. Ya da yeniden Türk Tabipleri Birliği ile masaya oturularak revize edilmesi gerekir” dedi.

SİSTEM YÜRÜMEZ
Özkürkçügil, “İthal hekim konusu hükümet tarafından gündeme getiriliyor. Siz ithal hekim uygulaması ile Fransa'daki, Almanya'daki ve İngiltere'deki hekimi getirip bizim koşullarda çalıştıramazsınız. Getireceğiniz doktorların hangi ülkelerden olduğunu biliyoruz. Bu hekimlerle sağlık sistemi götürülemez şeklinde konuştu.

#

15 Mar 2011 - 13:47 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.