İzciler, kışa hazır

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor İzcilik branşı bünyesinde faaliyet gösteren Ertuğrul Gazi ve Arslanbey izci üniteleri, Kartepe Pazarçayır izcil...

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor İzcilik branşı bünyesinde faaliyet gösteren Ertuğrul Gazi ve Arslanbey izci üniteleri, Kartepe Pazarçayır izcilik tesislerinde, Doğa Bilinci temalı hafta sonu kampı gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Kağıtspor izci liderlerinden Ramazan Akkuş, Mustafa Kanıbol, Alper Önder Döner, Fatih Akbaş, Mustafa Özkar ve 56 sporcu katılımıyla gerçekleşen kampta izciler,sınıf çalışmalarında öğrendikleri teorik bilgileri kampta pratiğe dönüştürme fırsatı buldu.

 

YABAN HAYATI GÖZLEMLEDİLER

İzcilere kamp boyunca izci liderleri tarafından, izci düğümleri, doğada hayatta kalma yöntemleri, ateş yakma ve odun kesme eğitimleri verildi. Ata sporları arasında yer alan okçuluk hakkında uygulamalı eğitim alan izciler, yaptıkları atışlarla bu konuda da iddialı olduklarını gösterdi. Geceleri kamp ateşi yakıp nöbet tutan izciler, kamp alanında ise devriye gezdi. Doğa yürüyüşüne çıkan izci grubu, yaban hayatı geliştirme sahasını ziyaret ederek bölgede yaşayan Kızıl geyik, Çakal, Tilki, Porsuk, Sansar gibi vahşi türler hakkında görevlilerden bilgi aldı. Mavi beyazlı izciler, yürüyüşün ardından yaktıkları ateşte, yemeklerini pişirdiler.

 

SARIKAMIŞ’A HAZIRLANDILAR

Gece geç saatte yürüyüşe çıkarılan izciler gece ekipler halinde hareket etme, gece yön bulma konuları hakkında uygulamalı eğitimlerden geçti. Eğitimlerin ardından izciler kampın teması olan doğa bilinci kapsamında çevredeki atıkları topladı. Öte yandan Kağıtsporlu izciler, Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından her yıl Aralık ayının sonunda gerçekleştirilen Allahuekber Şehitlerini Anma Milli Bilinç Kampı ile ilgili hazırlıklarını gerçekleştirdi. Yüksek irtifada –eksi 40 derecelere varan soğuk ve çetin bir atmosferde gerçekleştirilecek kampa katılacak ekipler çadırda kalarak idman yaptı.

 

KAMP ATEŞİ YAKTILAR

Kampın son akşamı yapılan kamp ateşi programına Kağıtspor İzcilik Branş Kaptanı Ömer Bahadır Özyılmaz, Branş Koordinatörü Ahmet Sarı, Kulüp Önderi Abdullah Binbay, eğitimci izci lideri İsmail Önder Samur katıldı. İzciler Gece kamp ateşi programında hazırladıkları doğa ve çevre temalı skeçler sergiledi. Kamp ateşinde konuşan Kulüp önderi Abdullah Binbay kampta verilen eğitimlerin sosyal hayatta da izcilere faydalı olacağını, amaçlarının, dürüst, ahlaklı, kendine güvenen, hedefi ve idealleri olan, doğayı koruyan ve seven, milli ve manevi değerlere bağlı gençler yetiştirmek olduğunu ifade etti. Binbay, izcilik çalışmalarına katılmak isteyen gençlerin www.kbbkspor.com adlı sitesinden izcilik çalışmalarını takip edip, bilgi alabileceklerini belirtti.

#

21 Kas 2014 - 09:40 Kocaeli- Spor

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.