İzgaz’dan doğal gaz kullanımına hazır evler projesi

İZGAZ Genel Müdürü İmad Erdoğan yaklaşık bir yıl önce hayata geçirilen ve başarıyla devam eden doğal gaz kullanımına hazır evler projesini anlatıyor.1...

İZGAZ Genel Müdürü İmad Erdoğan yaklaşık bir yıl önce hayata geçirilen ve başarıyla devam eden doğal gaz kullanımına hazır evler projesini anlatıyor.

1-İZGAZ GDF SUEZ olarak 2009 yılından beri çarpıcı ve yenilikçi kampanya ve projelere imza attınız. İZGAZ Genel Müdürü olarak konut müşterilerine yönelik 2011 yılında yürüttüğünüz kampanyalardan bahsedebilir misiniz?
- 2011 yılı için geçen yıl olduğu gibi yine çok aktif bir strateji belirlemiştik . Öncelikle, iç tesisatı kolaylaştıran ödeme kolaylıklarını müşterilerimize sunarak, onların doğal gaz konforuna bir an evvel kavuşmalarını sağladık. Bunun için de ödeme kolaylıkları içeren bir kampanya yürüttük. Bunun yanı sıra cazip hediyeler içeren kampanyalar da yine 2011 yılı faaliyetlerimizde yer aldı. Mesela ocak ayında yeni yılın ilk kampanyasını başlattık. Tanıdıklarını İZGAZ’a abone yapanlara 20 TL, abone olanlara da 40 TL değerinde Migros mağazalarında kullanılmak üzere alış veriş çeki verdik. Ayrıca yenilikçi ödeme kanallarımızı müşterilerimizin hizmetine sunarak onların sıra beklemeden, müşteri ofislerine gitmeye gerek kalmadan faturalarını ödeyebilmelerini sağladık.

2- Gerek doğal gaza geçme, gerekse ödeme kolaylıkları konularında her tür konut müşterisine hitap eden projeler geliştiriyorsunuz. Peki yeni ev sahibi olacak müşterileriniz için geliştirdiğiniz projeler var mı?
- Bugün yaklaşık 223 bin gaz kullanıcısı ve 260 binden fazla aboneye hizmet veriyoruz. Bu rakamlar içerisinde farklı alışkanlıkları ve standartları olan müşteri grupları yer alıyor. Biz İZGAZ GDF SUEZ olarak her müşteri grubunun ihtiyaçlarına cevap verecek projeler üretmek için ciddi çalışmalar ve analizler yapıyoruz. Yeni ev sahibi olacak müşterilerimiz bizim üzerinde çalışma yaptığımız önemli gruplardan biri. Bu sebeple, vatandaşlarımız yeni evlerine geçtiklerinde doğal gazın kullanıma hazır olması bizim için çok önemli. Bu amaçla “Doğal Gaz Kullanımına Hazır Evler” projesiniz geliştirdik. Projemizin en güçlü yanı “ daha hızlı ve kolay gaz kullanıcısı” olmaya olanak tanımasıdır.

3-Bu projeyi bizlere anlatabilir misiniz?
- İsminden de anlaşılacağı üzere, bu projedeki amacımız yeni ev alacak vatandaşlarımızın doğal gaz tesisatı yapılmış ve abonelik işlemleri tamamlanmış evlere kavuşmasını sağlamak. İnşaat firmalarıyla yaklaşık bir yıldır yürütmekte olduğumuz bu proje ile inşaat firmalarını doğal gaz tesisatı, doğal gaza geçiş süreci, izolasyon ve doğal gaz şebekemiz ile ilgili broşürler, toplantılar, İZGAZ GDF SUEZ websitemiz ve kendilerine özel olarak hazırlamış olduğumuz dosyalar ile bilgilendirdik ve bilgilendirmeye devam ediyoruz. Ayrıca doğal gaz kullanımına hazır evler inşa eden inşaat firmaları destekleyici billboard ve logo çalışmaları yaptık. Böylece vatandaşlarımız bir inşaat alanında “doğal gaz kullanımına hazır evler “ logosunu taşıyan tabela veya reklam panosunu gördüğünde o evin ekipman olarak doğal gaz kullanımına hazır olduğunu anlayabiliyor.

4- Bu süreçte inşaat firmalarına nasıl destekte bulunuyorsunuz?
- Bize müracaat eden inşaat firmalarına servis hattımız ile ilgili bilgi vererek projelerini değerlendiriyoruz. Aynı zamanda www.izgaz-gdfsuez.com web sayfamızda inşaat firmalarına özel olarak oluşturduğumuz firma giriş ekranı hizmeti sağlayarak, web sitemizi ziyaret eden vatandaşlara inşaat projelerini tanıtmalarına imkan veriyoruz. Yani web sitemizi ziyaret ederek “ doğal gazlı ev arıyorum” sekmesine tıklayanlar, bölgelere ayrılmış olarak bu inşaat projelerini harita üzerinde detaylı olarak görebiliyorlar. Bu hem vatandaşların yeni konut projelerine ulaşmalarına, hem de inşaat firmalarının projelerinin tanıtımını yapmalarına olanak sağlıyor.

5- Projenin başarı oranı nedir?
- Şu anda proje başarı ile devam etmekte. İnşaat firmalarında bizimle beraber çalışan sayısını yaklaşık 25 firmaya çıkardık. İlk projelerinde kutu veya hat ihtiyaçlarını en fazla 2 ay gibi kısa bir sürede tamamladık. Bu projelere ait yaklaşık 100 kutu döşedik.

6- İnşaat firmaları bu uygulamadan çok memnun olmalı. Bu konuda ne tür geri dönüşler alıyorsunuz?
- İşbirliği yapmakta olduğumuz tüm inşaat firmaları, kendileriyle birebir ilgilenmemizden ve doğal gaza ve ilgili prosedürlere ilişkin her türlü sorularına ve ihtiyaçlarına hızlı ve net cevap olanağı sağlamamızdan dolayı memnuniyetlerini her fırsatta dile getiriyorlar. Özellikle web sayfamızda kendilerine ayırdığımız tanıtıcı bölümden oldukça fayda sağladıklarını belirtiyorlar.

7- Peki yeni ev alanlar bu projeden nasıl bir fayda sağlıyor?
- Bu projeye dahil olan inşaat firmalarından ev satın alan müşterileri, evlerine girdiklerinde İZGAZ GDF SUEZ tarafından hazırlanan “ Yeni Evinize Hoş geldiniz” paketi ile karşılıyoruz. Bu paket, bir hoş geldiniz mektubu, doğal gaz açım sözleşmesi ve herhangi bir bilgi ihtiyacı durumunda ulaşılmak üzere İZGAZ Sertifikalı İç Tesisat Firmaları Listesini içeren bir dosyadan oluşuyor. Bu dosyanın içindeki “Gaz Açım Sözleşmesini” doldurarak başka hiçbir işlemle uğraşmadan sadece birkaç gün içinde doğal gaz konforuna kavuşuyorlar. Bu sayede müşteriler doğal gaz açım sürecinde inşaat firması ve iç tesisat firmasına gidip gelerek vakit kaybetmeden sadece İZGAZ GDF SUEZ’e sunduğu bu form ile daha hızlı bir şekilde süreci tamamlıyor.

8-Bu projenin en güçlü katımcısının Kent Konut ile geçirdiğiniz uygulama sürecinden biraz bahseder misiniz?
- Sizin de belirttiğiniz gibi, Kent Konut, Kocaeli halkının konut ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayan önemli bir kuruluş. Kent Konut ve İZGAZ GDF SUEZ işbirliği ile kuşkusuz, Kocaeli’nin konut ihtiyacının karşılanırken aynı zamanda bu konutların doğal gaz kullanımına hazır olarak teslim edilmesi müşterilerin bu konutları öncelikli olarak tercih etmesine önemli bir katkı sağlıyor.

9- Verdiğiniz bilgiler yeni ev alacak okuyucularımızın doğal gaza geçme sürecinde çok faydalı olacak. Son olarak okuyucularımıza söylemek istedikleriniz nelerdir?
- Kocaeli Türkiye’nin sanayi lokomotifi konumunda olması sebebiyle çok göç alan ve böylece konut ihtiyacı her geçen gün daha da artan bir şehir. Böyle bir şehir için doğal gaz lüks değil bir gerekliliktir. Geçmiş yıllara oranla doğal gaz kullanımı kayda değer şekilde artmıştır. Bu sayede özellikle kış aylarında yaşanılan hava kirliliği önemli ölçüde azalmıştır. Artık rahatlıkla nefes alınabilen bir şehirde yaşıyoruz. Yeni inşa edilen konutların da doğal gaz kullanımına hazır olarak inşa edilmesi ve vatandaşların doğal gazlı evleri tercih etmeleri, kentimizde yaşam kalitesinin yükselmesi açısından çok önemli.Herkese yeni evlerinde huzur ve mutluluk, İZGAZ GDF SUEZ ile de sımsıcak ve konforlu bir kış diliyorum.

#

08 Eyl 2011 - 10:08 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.