İzmit Belediyesi’nden ahilik paneli

Birçok kesim tarafından unutulan fakat son yıllarda Ahilik Kültürünü Araştırma, Tanıtma ve Yaşatma Derneği’nin olağanüstü çabalarıyla yeniden gün yüzü...

Birçok kesim tarafından unutulan fakat son yıllarda Ahilik Kültürünü Araştırma, Tanıtma ve Yaşatma Derneği’nin olağanüstü çabalarıyla yeniden gün yüzüne çıkarılan ‘Ahilik’e gönül verenler unutulan bu değeri bütün vatandaşlara anlatmak için çabalıyor. Bu amaçla İzmit Belediyesi ve Ahilik Kültürünü Araştırma, Tanıtma ve Yaşatma Derneği tarafından önceki gün Sabancı Kültür Merkezi’nde meslek liselerine yönelik bir panel düzenlendi.

ERDEMLER ANLATILDI
Yaklaşık bin 500 öğrencinin izlediği panelde konuşmacı olarak Gazi Üniversitesi Fen-edebiyat Fakültesi Türk Dili Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Yakıcı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kütüphane ve Müzeler Müdürü Dr. Ali Mazak, Kocaeli Üniversitesi Fen-edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aynur Koçak, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Türk Dili Bölümü okutmanı Bilge Esirgen ve Kırşehir Ahilik Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Fatih Köksal yer aldı. Katılımcılara ‘Ahilik’in amaçlarının ve ‘Ahi’ olabilmek için gerekli erdemlerin anlatıldığı konferansta ilk olarak protokol mensupları kısa birer konuşma yaptı.

7 İLÇEDEN 18 MESLEK LİSESİ
‘Ahilik’ öneminin vurgulandığı konuşmalar için kürsüye sırasıyla Ahilik Kültürünü Araştırma, Tanıtma ve Yaşatma Derneği kurucu başkanı İrfan Ahmet Kuran, Ahi Baba olarak bilinen ilk ahilerden Mustafa Karagüllü, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü İhsan Ertuğrul, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli ve vali yardımcısı Dağıstan Kılıçarslan geldi. Kısa süren açılış konuşmaların ardından İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Ahi Baba olarak bilinen Mustafa Karagüllü’ye ahilik kispesi hediye etti. 7 ilçeden 18 meslek lisesinin katılımıyla gerçekleştirilen panelde daha sonra panelistlerin sunumlarına geçildi. ‘Ahilik’in maddi ve manevi hayat kaidelerinin anlatıldığı panel sonrasında katılımcı panelistleri plaket takdim edildi.

#

06 Mar 2011 - 09:23 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.