İzmit Belediyesi’nden din görevlilerine tablet

1-7 Ekim tarihleri arasında idrak edilen Din Görevlileri ve Camiler Haftası dolayısıyla İl Müftülüğü ve İzmit İlçe Müftülüğü tarafından Yunus Emre Kü...

1-7 Ekim tarihleri arasında idrak edilen Din Görevlileri ve Camiler Haftası dolayısıyla İl Müftülüğü ve İzmit İlçe Müftülüğü tarafından Yunus Emre Kültür Merkezi’nde toplantı ve “Cami ve namazla arınma” konulu konferans düzenledi. Törende İzmit Belediyesi tarafından din görevlilerine tablet bilgisayar da dağıtıldı. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İl Müftüsü Yusuf Doğan, İzmit İlçe Müftüsü Musa Bilgiç, Diyanet-Sen Şube Başkanı Selami Tarcan, Din Görevlileri Derneği Başkanı Hüsnü Sarıkaya ve din görevlileri katıldı. Yeni Mahalle Oğuz Camii Müezzini Abdüllatif Çetin tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu.

 

KUTLU DOĞUMUN ÖNEMİ

Programın açılışında İlçe Müftüsü Musa Bilgiç söz aldı. Bilgiç “Camiler ve Din Görevlileri Haftası da çok önemlidir. Müslümanlar cami eksenli yaşıyor. Bizim işimiz gönül işidir. Çocuklarımıza yaz kurslarıyla biraz ulaşabiliyoruz. Bayanlarımıza kısmen ulaşıyoruz. Ulaşamadığımız kitle gençliktir. Gençliğe ulaşamıyoruz” açıklamasında bulundu.

 

“GENÇLERE ULAŞMALIYIZ”

“Şehrimizde 75 bin öğrenciden bahsediliyor” diyen Bilgiç, “Bunların manevi sorumluluğu üzerimizdedir. Gençlerimize ulaşmak için çalışma yapacağız. Toplumun manevi anne ve babalara ihtiyaç var. Din adamları milletin manevi önderleridir. Gerekli donanıma sahip olmaları gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

“CAMİLERİMİZ ÖNEMLİDİR”

Törende konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ise, “Din görevlilerimizin toplumumuzdaki yerini göstermeye çalışıyoruz. Camilerimize destek veriyoruz. İlimizdeki Kur’an kursu sayısı 140’ı buldu. Dinini, peygamberini Allah’ını bilen kimseden zarar gelmez. Zarar bilmeyenden gelir.

 

KREŞLER AÇILDI

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak ise, “Kentin tamamında bulunan camiler ve Kur’an kurslarına destek vermeye devam ediyoruz. 4-6 yaş arası çocuklarımız için kanunu düzenleme ile camilerin uygun bir yerinde açılacak olan kreşlerden faydalanma imkanı sağlandı. Belediye tarafından İzmit’te görev yapan 420 din görevlisine tablet hediye edildi. Serkan BORLAK

#

15 Eki 2015 - 11:39 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.