İzmit İlçe Başkanlığı’na aday olduğunu söyleyen Akın:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkan Yardımcısı Ömer Akın, İzmit İlçe Başkanlığı için aday olduğunu geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Gazetemize ziy...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkan Yardımcısı Ömer Akın, İzmit İlçe Başkanlığı için aday olduğunu geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Gazetemize ziyaret eden akın adaylığı sürecinde ve sonrasında neler yapacağını hakkında, açıklamalarda bulundu.

*Adaylığınızı açıkladıktan sonra CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan ve İzmit İlçe Başkanı Ömer Hazer’den nasıl bir tepki aldınız?
-Ben, adaylığımı bir basın açıklaması ya da bir toplantı ile kamuoyuna açıklamadım. Ama her gittiğim yerde İzmit ilçe başkanlığına aday olduğumu söylüyorum. Bununla ilgili il başkanımız bana olumlu ya da olumsuz net bir cevap vermedi. Zaten vermesi de uygun olmaz. Çünkü aday olan diğer arkadaşlar var. Bir il başkanı için taraf tutmak hoş olmaz. Ömer Hazer ise başarılar diledi.

*Adaylığa nasıl karar verdiniz? Üyelerin desteğini aldınız mı?
-İzmit ilçe için adaylığımı açıklamadan önce yönetimdeki arkadaşlarla konuştuk. Adaylığım için üye arkadaşların desteği var.

*Kafanızda oluşturduğunuz bir yönetim listesi var mı?
-Şimdiden elle tutulur bir yönetim belirlemedim. Ancak yönetimimde isimlerden çok kişilerin meslekleri daha önemli olacak. Herkesin başarılı olduğu ve projeler üretebileceği branşları olmalı. Eğitim alanında ciddi anlamda kendini donatmış kişilerle yürüyeceğiz. Kısacası uzlaşmış bir yönetim düşünüyorum.

*Şuan ki mevcut İzmit İlçe Teşkilatını nasıl değerlendiriyorsunuz?
¬-Eğer Ömer Hazer başkanlığındaki mevcut yönetim başarılı olsaydı biz aday olmazdık. Yapabilecekleri kullanabilecekleri bir potansiyel güç vardı. Ama onlar bunu kullanmadı.

*Sendika kökenli bir siyasetçisiniz. Bu özelliğinizi başarılı olabilmek adına nasıl kullanacaksınız?
-Evet, KESK olsun Genel Sanayi-Sen olsun sendikada çok fazla yer aldım. Hem yönetici olarak hem de başkan olarak. Sendika içinde örgütleşme anlayışı vardır. Elbette bizlerde bu anlayışla harmanlandık. Şuan CHP İzmit İlçe Teşkilatı’na neredeyse 8 bin 500 kişi üye. Bu kadar çok kişiyi bir araya getirerek örgüt halinde çalışılmalı. Bu gücün farkına varılmalı. İlerdeki seçimlerde daha başarılı olabilmek adına bu potansiyeli yararımıza kullanmalıyız.

*Eğer İzmit İlçe kongresinde seçilirseniz yerel seçimlerde İzmit Belediyesi’ni almak için şimdiden aklınızda projeleriniz var mı?
Yerel seçimlerde artık belediye CHP’nin olmalı ve olacak. Bizim için en önemli güç halktır. Halk ile yan yana yürüdüğümüz sürece başarı bizimle olur. Örneğin yerel seçimler için belediyelere aday olan adayları bir ön seçime tabi tutarız. Sonrasında ise tam gücümüzle seçimlere hazırlanırız.


ÖMER AKIN KİM?
1951 İzmit Doğumlu olan Ömer Akın, işletmeci, evli ve 1 çocuk babasıdır. Aktif siyasete 2007 yılında CHP’ye üye olarak başlayan Akın, sendikal faaliyetlerde bulundu. Genel Sanayi-Sen’in 3 yıl boyunca genel başkanlığını yaptı. KESK’in ise yönetim kurulu üyesi oldu.

#

16 Ara 2011 - 17:08 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.