İzmit İlçe Milli Eğitim’de İstiklal Marşı heyecanı

İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği “İstiklal Marşı’nın Tamamını Güzel Okuma” yarışması dün başladı. Çuhadar, yarışmaya katılan öğrencil...

İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği “İstiklal Marşı’nın Tamamını Güzel Okuma” yarışması dün başladı. Çuhadar, yarışmaya katılan öğrencileri “İstiklal Marşımızı okurken lütfen ağlamayın, ağlatın” diye uyardı.

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü etkinlikleri çerçevesinde İzmit Belediyesi ve İzmit İlçe Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği “İstiklal Marşı’nın Tamamını Güzel Okuma” yarışması dün İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Salonu’nda başladı. Bugün bitecek olan yarışmaya 41 ilköğretim okulu, 22 liseden okullarını temsil etmeye hak kazanmış öğrenciler katıldı.

“AĞLAMAYIN, AĞLATIN”
Yarışmanın açılış konuşmasını yapan İzmit İlçe Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar, “İstiklal Marşı tarihimizde Türk milletini çok iyi anlatan ve cesaret veren bir marştır. İstiklal Marşımızı en güzel şekilde okumak için sesimizi yükseltmek ya da ağlamak önemli değil. Önemli olan okurken karşımızdakileri duygulandırmak, ağlatmaktır. Okurken anlamını yüreklerde hissettirmektir. Geçmişimizi tarihimizi gözümüzde canlandırmak hatırlatmaktır. Bu yarışmada birinci de sonuncu da benim için aynıdır. Çünkü buraya gelerek marşımızı okumak büyük bir cesarettir” dedi.

ÖDÜL TÖRENİ 12 MART’TA
Yarışmanın jüri üyeliğini İzmit İlçe Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar, Şehit Selçuk Gökdağ İ.Ö.O Türkçe Öğretmeni Yaşar Karakoç, İzmit Anadolu İmam Hatip İ.Ö.O. Edebiyat Öğretmeni Ali Taşkır, Mimar Sinan Lisesi Edebiyat Öğretmeni İlknur Saraylı, Ertuğrul Gazi İ.Ö.O. Edebiyat Öğretmeni Handan Aslantürk, Topcular İ.Ö.O. Müzik Öğretmeni Esra Şahinoğlu yapıyor. Yarışma sonuçları yarın İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün web sitesinde yayınlanacak. Ödül töreni ise 12 Mart tarihinde yapılacak. İzmit Belediyesi, her iki seviyede de dereceye girenlerden biricileri bisikletle, ikincileri müzik çalar (MP4) ile üçüncüleri ise MP3 ile ödüllendirecek.

#

02 Mar 2011 - 15:02 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.457.725 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.