İzmit Müftülüğü’nden bayanlara özel anma programı

Müftülüğün vaizleri; Betül İnce, Meryem Şenocak ve Kur’an Kursu öğreticileri tarafından organize edilen programın açılış konuşmasında İzmit Müftüsü A...

Müftülüğün vaizleri; Betül İnce, Meryem Şenocak ve Kur’an Kursu öğreticileri tarafından organize edilen programın açılış konuşmasında İzmit Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu; “Muharrem haram aylardandır. Bu ayda kan dökmek, savaşmak ilahi bir ateşkesle yasaklanmıştır. Bu ayın maneviyatı, barış ve kardeşlik duygularımızı güçlendirmemiz, kopan ilişkileri tamir etmemiz, kırdığımız kalpleri yapmamız için bizlere önemli bir fırsat sunmaktadır” dedi.

Bazı Peygamberlerin hayatında birçok önemli hadiselerin meydana geldiği bu ayda oruç tutmanın Hadis-i Şeriflerde tavsiye edildiğini söyleyen Keşvelioğlu “Kerbelâ’da Hz. Hüseyin efendimizin şehit edilmesi ile bu aya hüzün bulaşmıştır. Kavimlerin, bazı ümmetlerin zaafları vardır. Hz. Peygamber(s.a.v)’in ümmetinin zaafı da maalesef tefrika ve fitnedir. Allah Teâlâ bizleri bunlardan uzak durmamız için uyarmaktadır. Hz. Ömer’in vefatıyla fitne kapısı açılıp bir daha kapanmamıştır. Zalimler zulümlerine, Yezidler katliamlarına devam ediyor. Hüseyinler mazlumca, masumca şehit ediliyorlar. İslâm coğrafyasının her yeri bir Kerbelâ. Bu mübarek ayda temennimiz, dileğimiz Kerbelâların sona ermesi, Hüseyinlerin katliamlardan kurtulması ve zalimlerin, Yezidlerin kahrolup gitmesidir” diyerek Kerbelâ şehitlerine rahmet dileyip Allah Teâlâ’nın onların şefaatlerine bizleri nail eylemesi duası ile konuşmasını sonlandırdı.

Program İzmit Müftülüğü Kur’an Kursu öğreticilerinden oluşan Türk Tasavvuf Musikisi Korosu tarafından Uşşak, Hüseyni, Hicaz ve Hüzzam makamlarında birbirinden seçkin eserlerin icrası ile devam etti. Eserlerin aralarında Ehl-i beyt, Kerbelâ ve kardeşlikle ilgili önemli mesajların verildiği program Kur’ân-ı Kerim tilaveti ve dua ile sona erdi.

#

24 Kas 2014 - 15:10 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.