İzmit sokakları kemençe ile coşacak

Belediye’nin “Sokakta Sanat Var” etkinlikleri kapsamında her Perşembe 17.30 – 18.30 saatleri arasında Yürüyüş Yolu Yapı Kredi Bankası önü, 18.30 – 19....

Belediye’nin “Sokakta Sanat Var” etkinlikleri kapsamında her Perşembe 17.30 – 18.30 saatleri arasında Yürüyüş Yolu Yapı Kredi Bankası önü, 18.30 – 19.30 arasında Cumhuriyet Parkı ve 19.30–20.30 ‘da ise Yürüyüş Yolu Ulugazi Mevkiinde kemençe sanatçısı Hüseyin Örengül vatandaşlara keyifli anlar yaşatıyor. Kemençenin kendine özgü tınısı ve ritmiyle vatandaşlar coşuyor. İzmit sokaklarında Kemençe dinletisinin, şehre ayrı bir renk getirdiğini söyleyen vatandaşlar, sunumları ilgiyle izliyor ve takip ediyor.

 

2017 İZMİTLLER SANATA DOYACAK

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın sanat ve kültür etkinliklerine büyük önem verdiğini söyleyen belediye yetkilileri,  “Belediye Başkanımız, İzmit’in kültür, sanat ve turizm kenti olmasına büyük önem veriyor. Bizler de bu yönde çalışmalar yapıp, projeler üretiyoruz.  Üç yıl önce uygulamaya başladığımız, İzmit’e ayrı bir renk ve hava katan “Sokakta Sanat Var” etkinliklerimize vatandaşlarımızın ilgisi çok yoğun.  Biz de her geçen yıl içeriğini biraz daha genişleterek bu etkinliklerimize devam ediyoruz.  Bu yıl da  yaz sonuna kadar 17.00 -  20.00 saatleri arasında, başta Yürüyüş Yolu olmak üzere, Vakıf Bank Önü, Ulugazi Sokak Kütüphanesi Önü, Belsa Plaza İş Merkezi Çevresi ve Cumhuriyet Parkında, Pandomim, Tiyatro, Kemençe, Gitar, Bağlama, Yağlı Boya Resim, Sema Gösterisi, Ney Dinletisi, Mehteran, Filografi, Üç Boyutlu Perspektif, Ahşap Boyama, Seramik Boyama, Taş Boyama, Tezhip, Minyatür, Hat disiplinlerinde gösteri, dinleti ve sergiler vatandaşımızla buluşmaya devam edecek. Etkinliklerle İzmitliler 2017 yılında da adeta sanata doyacaklar.

#

04 Eyl 2017 - 09:41 Kocaeli- Kültür-Sanat

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

cenk - İflas edip keçileri kaçıran tacirler gibi, milleti kemençe ve dümbelekle oyuna alıştırıyorlar ! Vatandaşları bir tür uyuşturma yöntemi diye düşünüyorum !

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 04 Eylül 09:41