İzmit Terminalinde kimyasal madde paniği

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, İzmit Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif, Nükleer (KBRN) madde tatbikatı ger...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, İzmit Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif, Nükleer (KBRN) madde tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikat İzmit Terminali’nin Acil Durum Eylem Planı’nın test edilmesi ve Acil Durum Ekiplerinin, KBRN hizmetlerine yönelik çalışma yeteneğinin geliştirilmesi amacıyla yapıldı. Tatbikat terminaldeki çöp kutularına kimyasal madde atılması, bir vatandaşın bundan etkilenmesi sonucu olayın itfaiyeye bildirilmesi, yaralının taşınması ve kimyasal maddeden arındırılarak ambulansa taşınması senaryosu işlendi.

 

TATBİKATIN AMACI

Yapılan tatbikatla ekiplerin olayları tanımlayabilmesi, değerlendirebilmesi ve yönetebilmesi gözlendi. Acil Durum KBRN Ekiplerinin, profesyonel müdahale birimleri ile (AFAD, İtfaiye, 112 Acil Yardım vb.) ortak çalışma yetenekleri kazandırıldı. Bir KBRN Tatbikatının nasıl icra edileceği gösterildi. Acil Eylem Planının KBRN hizmetlerine yönelik olarak, prosedürün işleyen ve işlemeyen yönlerini tespit edildi, gösterildi ve giderildi.

 

TATBİKATIN ÖYKÜSÜ

Tatbikat şöyle gerçekleşti: Olay mahallinde (kapalı alanda), olası madde nedeniyle göz yaşarması, nefes alma zorluğu, bulantı, kusma, karın ağrısı v.b durumlar yaşandığından dolayı çalışanların bir kısmı kapalı alanı terk ederek, önceden belirlenmiş olan Acil Durum Toplanma Bölgelerinde toplandı. Terminal giriş kapısının bulunduğu bölgede Kriz Merkezi (Acil Durum Yönetim Merkezi) kuruldu. Zabıta ve Güvenlik Birimleri tarafından güvenlik şeridi çekildi. İç bölgeye tüm girişler yasaklandı. Kısa süre içerisinde İtfaiye, 112 Acil Ambulans ve AFAD KBRN ekibi ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünün Ekipleri olay yerine geldi. İtfaiye ekiplerince KBRN Arındırma çadırı oluşturuldu. AFAD ekipleri tarafından olay yerinde(sıcak bölgede) kalan yaralılar arındırma çadırına taşındı. Daha sonra olay bölgesinde gerekli incelemeler başladı. AFAD ve İtfaiye ekipleri ölçümleri yaptıktan sonra Çevre Şehircilik ekipleri kimyasal gaz salan kutuları numune kaplarına alarak incelenmek üzere akredite Laboratuarlardan birine götürdü. Yaralılar ılık bölgede soyundurularak arındırıldı. Arındırması yapılan yaralılar 112 Acil Ambulans Ekiplerine teslim edildi. Yaralıların arındırması bittikten sonra İtfaiye Müdahale ekipleri de gerekli arındırmadan geçti. Bu sırada AFAD ekipleri tarafından Kriz Merkezi (Acil Durum Yönetim Merkezi) Başkanına Terminalde gerekli incelemenin bitirildiğini risk taşıyan maddelerin alındığı şu an Terminalde kimyasal açıdan bir risk kalmadığı bilgisi verildi.

#

16 Ara 2015 - 11:46 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.457.725 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.