İzmit'in bedava otoparkına yoğun talep!

Sahil kenarındaki yeşil alanda bulunan ağaçlarla birlikte bin 690 adet ağacıyla araçlara sıcak havalarda gölgelik sunan otopark şehir merkezine yakınl...

Sahil kenarındaki yeşil alanda bulunan ağaçlarla birlikte bin 690 adet ağacıyla araçlara sıcak havalarda gölgelik sunan otopark şehir merkezine yakınlığı, güvenli, ücretsiz olması, engellilere özel alan ayrılması nedeniyle de ilgi görüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin şehirdeki otopark sıkıntısını gidermek için hizmet binasının arkasında yaptığı otopark şimdilerde, yeşilliğiyle de göz dolduruyor. Özellikle bayram öncelerinde alışveriş yapmak için şehir merkezine gelen vatandaşların otoparkı zaman zaman doldurduğu da gözlerden kaçmıyor. Sahil otoparkı park yapmak için en ideal alan olarak görülüyor. Otopark, güvenlik önlemleri ile de Kocaelililerin tercih nedeni oluyor.

 

KAMERALAR İLE GÖZETLENİYOR

Büyükşehir Belediyesi’nin otoparkın belli noktalarına monte ettiği kameralar sürekli olan biteni gözetirken, güvenlik personeli olarak da herhangi bir olayda anında müdahale edilebiliyor. Engelli vatandaşlar için ayrılan özel alanlar ise onlara kolaylık sağlıyor. Engelinden dolayı araçlarını rahatça parkeden vatandaşlar, işlerini de zahmetsizce halletmiş oluyor. Öte yandan otoparkın ücretsiz olması vatandaşların bu alanı sıklıkla kullanmasını sağlıyor. Körfez sahili ve Büyükşehir Belediyesi hizmet binası arasında kalan kısımda ilk etapta 2 bin araçlık daha sonra da ek olarak bin 300 araçlık daha otopark oluşturulmuştu. Yaklaşık 100 bin metrekare otopark alanı çeşitli türlerde fidanlarla ağaçlandırılmıştı. Aradan geçen yıllarda büyüyerek serpilen ağaçlar bugün sahil otoparkını yemyeşil bir hale getirdi.

#

22 Haz 2017 - 14:04 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

gölcüklü - izmitte işim olduğu zaman aracımı hiç düşünmeden bıraktığım yer..Kim düşündüyse ALLAH razı olsun..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Haziran 14:04
02

İZMİTLİ - Haberi veriş biçiminiz hoşuma gitmedi bu beleş ifadesiyle halkı mı küçümsediniz hizmetimi.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Haziran 14:04
01

ismail - Büyükşehir belediye başkanı karaosmanoğluna izmit halkına böyle güzel hizmetinden dolayı teşekkür ediyorum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Haziran 14:04