İzmit’in bütçesi 180 milyon lira

İzmit Belediyesi’nin kasım ayı olağan meclis oturumu gerçekleşti. Belediye meclis salonunda yapılan toplantıda belediyenin 2016 yılı bütçesi ele alın...

İzmit Belediyesi’nin kasım ayı olağan meclis oturumu gerçekleşti. Belediye meclis salonunda yapılan toplantıda belediyenin 2016 yılı bütçesi ele alındı. Toplantıda konuşan belediye başkanı Nevzat Doğan, geçen yıl 160 milyon lira olan bütçenin yeni dönemde 180 milyon liraya yükseldi.

 

DEMOKRASİ KAZANDI

Geride kalan 1 Kasım seçim sonuçlarını da değerlendiren Başkan Doğan, “Özellikle katılımın fazla olması sevindirici. Türk demokrasisi adına çok önemli kazanımdır. Farklı görüşlerine rağmen siyasi partiler hizmet için çaba gösterir. Milletimiz bir tercihte bulundu. Bu tercihe saygı duyulmalı” dedi.

 

BÜTÇEYE MUHALEFET ŞERHİ

Meclisin en önemli gündem maddesini bütçe görüşmeleri oluşturdu. 2016 Mali Yılı Bütçesi plan ve bütçe komisyon raporu hakkında söz alan CHP Grup Başkan Vekili Ersin Albayrak, “180 milyon lira bütçesi gerçekçi değildir. Gerçekleşmesi yüzde 70-80 civarındadır. Yatırımlar yüzde 30’un altında. Daha önce yüzde 98 olan yatırım oranı yüzde 20’ye düşecek. Geçen dönem 55 milyon lira harcama yapıldı. Sosyal hizmete 14 milyon lira harcanmış. Fen işlerine 20 milyon lira kaynak ayrılmış. Gördüğümüz en düşük rakamlar bunlar. Bundan dolayı muhalefet şerhi koyuyoruz” dedi.

 

Eleştirilere yanıt veren AKP’li Engin Üztürk ise, “Bütçe hayal değil. Gider bütçesi yüzde 81, gelir bütçesi yüzde 83 düzeyinde. 160 milyon’dan 180 milyon liraya çıkarılması gerçekçi bir bütçedir. Bu durum bankadaki nakit paranın iyi idare edildiğini gösteriyor. Sadece temizliğe 27 milyon lira ödeniyor. Sosyal hizmetler ve sosyal projelere 19 lira ayrıldı. Yatırımlara da 54 milyon lira bütçe ayrıldı. kaynaklar etkili kullanılıyor” diye konuştu.

 

Daha sonra yeniden söz alan CHP’li Albayrak’ın kaliteli hizmete yönelik eleştiri yaptıklarını söylemesinin ardından konuşan Başkan Doğan, “Performans çalışmalarının onaylanması bizleri sevindirdi. Yaşanan kaygılardan dolayı şerh konulmuştur. Bütçemiz büyüyor. Gerçekleşme oranlarında başarılıyız. Halkın parası ile 5 yıllık planlama yapılıyor. Kasamızda 15 milyon lira para var. Personel giderlerimiz yüzde 30’dan 18’e indi. 25 milyon TL vergi geliri bekliyoruz. Köylerin belediyelere bağlanması, İller Bankası’ndan gelen payların beklenildiği olmaması hesapların zaman zaman dengesini bozmuştur” şeklinde konuştu.

 

250 MİLYON TL OLMALI

Belediye bütçesinin 250 Milyon TL olması gerektiğinin de altını çizen Doğan, şöyle konuştu: “Vergi tahsilinde, kira ödemelerinde gecikmeler var. Kötü durumda değiliz. Muhalefetin kaygılarını önemsiyoruz. Kuruşun bile hesabı yapılıyor. Hiçbir belediyede yapılmayan sağlama olayı bizde var.” Serkan BORLAK

#

03 Kas 2015 - 17:30 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

kaptan - başkanım sonuna kadar herzamanki gibi arkanızdayız

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Kasım 17:30