İzmit’te 5 bin öğrenciye deprem eğitimi

İzmit Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu öğretim yılında da öğrencilere deprem eğitimleri veriyor. Belediye’nin Zemin Araştırma Birimi tar...

İzmit Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu öğretim yılında da öğrencilere deprem eğitimleri veriyor. Belediye’nin Zemin Araştırma Birimi tarafından ilköğretim okullarında verilen eğitimlere öğrenciler büyük ilgi gösteriyorlar.
Zemin Araştırma Birim Sorumlusu Jeofizik Mühendisi Faruk Küçük ve aynı birimde çalışan jeofizik mühendisi Sait Yaşar ile jeoloji mühendisi Ayşegül Kural, sinevizyon eşliğinde öğrencilere depremlerin nasıl meydana geldiğini, fay çeşitleri, deprem öncesi, deprem anında ve deprem sonrası alınacak tedbirler hakkında ayrıntılı bilgi veriyor.
 
DEPREM EĞİTİMİ
Van’daki 7.2 depreminden sonra Turgut Mahallesi’ndeki Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu ile Hacı Hızır Mahallesi’ndeki Akşemsettin İlköğretim Okulu’nda yaklaşık 200 öğrenci ve öğretmene yönelik verilen deprem bilinçlendirme eğitimi ilgi ile takip edildi.
 
KİTAPÇIK DAĞITILDI
Öğrencilerin çok sayıdaki sorusuna cevaplandıran Belediye yetkilileri, “Çocuklar, deprem konusunda büyüklerden daha duyarlı ve sorgulayıcı. Deprem ile ilgili her konuda bilgi sahibi olmak istemeleri memnuniyet verici” dediler. Öğrencilere, depremle ilgili cep kitapçıkları da dağıtıldı. İzmit Belediyesi Zemin Araştırma Birim Sorumlusu Faruk Küçük, hedeflerinin eğitim öğretim sezonu sonuna kadar en az 5000 öğrenciye doğal afet bilinçlendirme eğitimi vermek olduğunu söyledi.

#

26 Eki 2011 - 15:48 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.