İzmit’te Altınbahar Kuyumcusu kapandı

Kentin en eski kuyumcularından biri olan, çevreleri tarafından çok sevilen ve bugüne kadar yaptıkları yardımlarla bilinen İslam ve Ramazan Kadıçeşme’...

Kentin en eski kuyumcularından biri olan, çevreleri tarafından çok sevilen ve bugüne kadar yaptıkları yardımlarla bilinen İslam ve Ramazan Kadıçeşme’nin, dün işyerini açmadıkları görüldü.

 

KUYUMCULUKTAN ÇEKİLDİLER

Sektördeki en güvenilir isimlerden biri olarak bilinen Kadıçeşme ailesine ait olan Altınbahar Kuyumcusu’nun açılmaması ise kuyumcular arasında şaşkınlık yaratırken, aynı şekilde üzüntüye de sebep oldu. Konu hakkında kamuoyunu bilgilendirici mahiyette bir de açıklama yapan şirket yöneticileri, sektördeki kriz nedeniyle böyle bir karar aldıklarını ve kuyumculuk sektöründen çekildiklerini dile getirdi.

 

Konu hakkında Altınbahar Kuyumculuk Limited Şirketi ve Erenay Kıymetli Madenler Yönetim Kurulu’nun açıklaması şöyle:

“Özellikle son zamanlarda ülkemizde yaşanan zorlu ekonomik şartlar içerisinde belirli bir kapasitenin üzerinde faaliyet gösteren çeşitli firmaların, çok ciddi finansal problemler yaşadığı siz değerli halkımızın da malumudur.

Bizlerin de iştigal ettiği kuyumculuk alanında da çok ciddi bir ekonomik hacim daralmasının olması ve bu daralmanın  firma olarak bizleri de etkilemesi karşısında, bugüne kadar gerek firma tüzel kişiliği olarak ve gerekse şahsi tüm maddi imkanlarımızı seferber etmiş olmamıza ve gösterdiğimiz iyi niyetli çabalara rağmen konuya ilişkin problemlerimizi çözememiş bulunmaktayız.

Yaşadığımız bu olumsuz süreçte, bizleri arayarak destek olan ve olmak isteyen maddi manevi imkanları ile yanımızda bulunan tüm dost ve müşterilerimize sonsuz minnet duyuyor ve teşekkür ediyoruz.

Ekonomik sorunlarımızın çözülmesi amacıyla dost ve müşterilerimizin gösterdiği bu kadirşinas davranışlara rağmen kuyumculuk sektörünün içine düştüğü bu dar boğazdan çıkmayan firmalarımızı bu alanda daha önce ilimizde yaşanan ve haklı olarak halkımızın güven kaybına neden olan spesifik kötü örneklerden olmamak ve halkımızın bize duyduğu yaklaşık 30 yıllık güven ve itimadın zedelenmemesi adına firmalarımızın nezdinde bulunan müşteri alacaklarının saklı olduğunu, yaşadığımız mağduriyeti halkımıza daha fazla yansıtmamak için ileriki bir tarihte sektöre daha güçlü dönmek üzere kuyumculuk sektöründen çekildiğimizi üzülerek sayın halkımıza ve kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

#

02 Nis 2015 - 08:14 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.