İzmit'te bir proje daha hayata geçiriliyor

İzmit Belediyesi tarafından yapılan Sanal Gerçeklik Küresi (Planeteryum) projesinin temel atma töreni gerçekleştirildi. Cephanelik bölgesinde yapılan...

İzmit Belediyesi tarafından yapılan Sanal Gerçeklik Küresi (Planeteryum) projesinin temel atma töreni gerçekleştirildi. Cephanelik bölgesinde yapılan ve yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik alana yapılacak olan proje 10 Milyon 450 Bin TL’ye mal olacak. Cephanelik’te gerçekleştirilen törene İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın yanı sıra Travnik Belediye Başkanı Admir Hadziemric AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş, Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim, Kasaplar Odası Başkanı Rasim Özkul, İzkan- Der Başkanı Hüseyin Öz ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Projenin yapımı 8 ay sürecek.Müze projesi tamamlandığında tesise girenler kendini uzay boşluğunda gibi hissedecekler. Uzay boşluğundan yapılan hareketler en gerçekçi şekilde yapılabilecek. Müze ileri teknoloji ve uzay bilimleri konusunda özellikle öğrenciler için çok yararlı olacak. 

 

TÜRKİYE’DE ÜÇÜNCÜ KOCAELİ’DE TEK

Temel Atma töreninde konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, “Türkiye’de üçüncü Kocaeli’de ise olmayan bir projenin temel atma törenindeyiz. Burada yapacağımız sanal gerçeklik küresi diğer uygulanan illerdeki fonksiyonunda sadece uzayla ilgili konularken biz çok yönlü kullanmayı amaçlıyoruz. Hedefimizi hep büyük tuttuk. Kocaeli her zaman hedefi bir numara olan bir şehir. Çünkü Türkiye böyle bir ülke ve millete sahip. Dünyadaki en ileri teknolojileriyle yapılıyor. 17 Ağustos’ta açacağımız 17 Ağustos Deprem Müzesi de yine dünyanın en ileri teknolojilerini içeriyor. İstiyoruz ki sadece Kocaeli’ye, Türkiye’ye değil, tüm yurt dışında bu konularla ilgilenen insanların da referans noktası olsun. Hükümetimizin vizyonuyla bu projeleri yapıyoruz. Hayırlı olsun” diye konuştu.

 

TÜRKİYE GÜÇLÜYSE BİZ DE GÜÇLÜYÜZ

Pişmaniye Festivaline katılmak için ilimize gelen Travnik Belediye Başkanı Admir Hadziemric de temel atma törenine katılım gösterdi. Hadziemric Doğan’ın ardından yaptığı konuşmada, “Başkanımızın daveti üzerine Pişmaniye Festivali için Kocaeli’ye geldik. Bu temel atma törenine de katılım gösterdik. Burada olmaktan çok mutluyum. Bunun gibi projeler Türkiye’de olacak ve olmaya devam edecek İnşallah. Türkiye güçlüyse bizde yanında güçlü olacağız” diye konuştu.

 

4 KATTAN OLUŞUYOR

Bekirdere Mahallesi 797/2 Nolu parsel üzerinde Cephanelik Spor Kompleksi, Kadın Sosyal Yaşam Merkezi, Deprem Müzesi ve Kocaeli Şehir Hastanesi inşaatının da bulunduğu yaşam vadisinde yapımı büyük bir hızla devam eden Sanal Gerçeklik Küresi Projemiz 4 kattan oluşuyor. 815 m2 Bodrum Kat, 885,80 m2 Zemin Kat, 360,60 1.Kat ve 452,60 m2 lik 2. Kat planı ile toplamda 2 bin 514 m2 alana sahip olacak olan Sanal Gerçeklik Küresi 21 Nisan 2017 tarihinde inşaata başlandı.

 

YAPIMI 8 AY SÜRECEK

Büyük bir hızla yapımı devam eden Sanal Gerçeklik Küresi İnşaatı bodrum kat kazısı yapılmış, temel betonları dökülmüş ve bodrum çevresindeki perde duvar imalatları ve bodrum kat döşemesi tamamlandı.Çelik imalat montajları devam ediyor. Söz konusu müzenin 240 günlük sürede bitirilmesi planlanıyor. Selin BECER

katilim-041.jpg

beton.jpg

toplu-108.jpg

doganvadettiklerimizi-(2).jpg

#

21 Tem 2017 - 12:34 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.