İzmit’te elektronik atık toplanıyor…

İzmit Belediyesi e- atık olarak bilinen elektronik atık toplamaya devam ediyor. Belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen çal...


İzmit Belediyesi e- atık olarak bilinen elektronik atık toplamaya devam ediyor. Belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarla ev, işyeri ve eğitim kurumlarından 2 yıl içinde 56 ton elektronik atık toplanarak geri dönüşümleri sağlandı. Belediye yetkilileri, elektronik atıkların içinde çevre ve insan sağlığı için çok zararlı olan civa, magnezyum gibi ağır metaller bulunduğunu belirterek” Televiyon, buzdolabı, çamaşır makinası, bilgisayar gibi elektronik atıklar çöpe ya da çevreye atıldığında içindeki ağır metaller toprağa karışarak su ve havanın kirlenmesine neden olmaktadır. Ağır metallerin zararları yıllarca telafi edilememektedir. Belediye olarak çevreye olan duyarlılığımız sonucu bu atıklar toplamaya karar verdik. Bu konuda okullarda, kurslarda eğitimler vererek insanların duyarlılığını artırmaya çalışıyoruz. Ellerinde elektronik atık bulunan vatandaşlar 319 00 77 numaralı telefonu ararlarsa görevlilerimiz gidip onları alıyorlar” dediler.

#

27 Eki 2013 - 19:02 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.