İZMİT’TE HER ÇOCUĞUN BİSİKLETİ OLACAK

İzmit Belediyesi tarafından “Her Çocuğun Bir Bisikleti Olsun” sloganıyla başlatılan ve ilköğretim 5. sınıfı bitiren tüm öğrencilere ücretsiz bisiklet...

İzmit Belediyesi tarafından “Her Çocuğun Bir Bisikleti Olsun” sloganıyla başlatılan ve ilköğretim 5. sınıfı bitiren tüm öğrencilere ücretsiz bisiklet dağıtımını kapsayan kampanyanın önemli bir ayağı Cephanelik Spor Kompleksi’nde düzenlenen dağıtım töreni ile tamamlandı.

Geçtiğimiz günlerde 23 Nisan İlköğretim Okulu, Yahyakaptan İlköğretim Okulu ve Şehit Selçuk Gökdağ İlköğretim Okulu’nda olmak üzere toplam 407 adet bisikletin dağıtımını yapan İzmit Belediyesi, Cephanelik Spor Kompleksi’nde gerçekleşen törende toplam 739 çocuğa bisiklet dağıttı.

Dağıtım törenine Kocaeli Büyükşehir Başkan Vekili Zekeriya Özak, İzmit Kaymakamı Sabit Kaya, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Okutan, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Korkmaz, Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyelerinin yanı sıra çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.

CEPHANELİKTE ŞÖLEN HAVASINDA DAĞITIM

Törende 29 Ekim İlköğretim Okulu, Kuvayi Milliye İlköğretim Okulu, Ulubatlı Hasan İlköğretim Okulu, Yarbay Refik Cesur İlköğretim Okulu, Gündoğdu İlköğretim Okulu, Leyla Atakan İlköğretim Okulu ve Mimar Sinan İlköğretim Okulu öğrencilerine bisikletleri teslim edildi.

Mehteran gösterisi ve Brisa Spor Kulübü Bisiklet Takımı’nın gösterisi ile renklenen dağıtım töreninde İzmit Belediye Başkanı Doğan, dağıtılan bisikletlerden birine binerek stadyum çevresinde tur attı.

ÇOK YÖNLÜ PROJE

Projenin mimarı olan ve İzmit’i “Bisiklet Dostu Kent” yapmak adına çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan bisiklet dağıtım töreninde yaptığı konuşmada İzmit Belediyesi olarak çocuk odaklı çalışmalara çok önem verdiklerini ifade etti. Projenin sadece çocuklara karne hediyesi olarak algılanmaması gerektiğini vurgulayan Doğan “''3 yıldır bu kenti bisiklet kenti yapmak için çalışıyoruz. 5500 çocuğa bisiklet dağıttığımız bu proje, genel itibariyle daha yaşanabilir ve çevreci bir kent ve daha sağlıklı bireyler yetiştirmeyi amaçlıyor. Dağıttığımız bisikletler ile uzun vadede kent içi toplu ulaşımda şehir içi trafik gürültüsü ve kargaşanın azaltılması, bisiklet kullanımı ile fiziksel aktivitenin arttırılarak daha sağlıklı insanlar ve yaşam koşulların oluşmasını hedefliyoruz. Bugünün çocuklarının yarının büyükleri olduğunu düşünürsek bu projeyi daha iyi anlamış olacağız” dedi.

ÇOCUKLAR YIL İÇİNDE EĞİTİLDİ

Çocuklara bisiklet kullanım alışkanlığı kazandırmak adına başlattıkları “Her Çocuğun Bir Bisikleti Olsun” projesinin sağlam temeller üzerine kurulu ve üzerinde çalışılan bir proje olduğunu ifade eden Başkan Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak olarak 5. sınıf öğrencilerine yıl içerisinde İzmit Belediyesi Bisiklet Trafik Eğitim Merkezi’nde güvenli bisiklet kullanımı ve bisikletli trafik uygulamalı eğitimler verildiğini söyledi.

ÖĞRENCİLER MEMNUN

Öğrenciler adına konuşan Ulubatlı Hasan İlköğretim Okulu öğrencisi Cansu Çakmak da yorucu geçen bir yılın ardından bisiklete sahip olacakları için mutlu olduklarını söyledi. Çakmak, bisikletin dünyanın gelişmiş şehirlerinde sıkça kullanıldığını bildirdi.


DAĞITIMLAR KARNE GÜNÜNE KADAR SÜRECEK

Özel okul ve devlet okulu ayrımı yapılmaksızın ilçe sınırları içerisindeki tüm okulların 5. sınıfı bitiren öğrencilerine verilecek 5.500 bisikletin dağıtımı karneler alınıncaya kadar devam edecek. İzmit Belediyesi proje tamamlandığında 65 okulda 5.500 öğrenciye bisiklet dağıtmış olacak. Başkan Doğan, projeye katkılarından dolayı Brisa Genel Müdür Yardımcısı Levent Akpolat’a teşekkür etti.

#

24 May 2012 - 14:36 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.