İzmit’te kapı kapı atık yağ toplanıyor

İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, atık yağ toplama çalışmasının ev ev devam ettiğini belirterek “Bilindiği gibi 1 litre...

İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, atık yağ toplama çalışmasının ev ev devam ettiğini belirterek “Bilindiği gibi 1 litre atık yağ 1 milyon metreküp temiz suyu kirletebiliyor. Bu gerçekten yola çıkan Belediyemiz, atık yağları toplayarak geri dönüşümünü sağlıyor. Lavabolardan dökülen atık yağlar, suları kirletmekle kalmıyor,  atık su giderlerini tıkayarak alt yapıya da büyük zarar vermektedir. İzmit Belediyesi olarak, atık yağların çevreye verdiği zararları toplumun her kesimine anlatmaya çalışıyor, ayrıca atık yağları toplayarak bunları biodizel olarak tekrar ekonomiye kazandırıyoruz. Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’ın da büyük önem verdiği proje kapsamında toplu konut alanlarına, camilere, okullara, alış veriş merkezilerine, kurs merkezleri ve muhtarlıklara bitkisel yağların toplanması için özel bidonlar koyuyoruz. Halen 200’e yakın noktada bu bidonlardan var. Ayrıca 500’e yakın işyeriyle de atık yağ konusunda protokoller yapıldı. Belirli zamanlarda  bu bidonların içindeki yağlar toplanmaktadır. Son 8 ay içinde  işyerlerinden 90 tona yakın, evlerden 4 ton, okul ve camilerden de 3 tona yakın atık yağ toplanarak geri dönüşümü sağlandı” dediler.  Yetkililer, vatandaşlardan ev ve işyerlerinde kullandıkları yağları lavabolara dökmemelerinim bunları kaplarda biriktirmelerini de isteyerek” vatandaşlar, biriktirdikleri yağları 310 00 00 numaralı telefonu arayarak aldırabilirler” şeklinde konuştular.

Bu arada Cumhuriyet Mahallesi Acar Sokak’ta bulunan Özüm Sitesi sakinleri biriktirdikleri 50 litre atık yağı İzmit Belediyesi yetkililerine teslim ettiler. Yetkililer, duyarlılıklarından dolayı site sakinlerine teşekkür ettiler.

#

27 Ağu 2015 - 22:30 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.