İzmit’te Köylü Pazarı’na müdahale

İzmit Ulugazi İ.Ö.O’nun yanında bulunan Okul Geçidi Sokak’ta kurulan köylü pazarına İzmit Belediyesi Zabıta ekipleri müdahale etti. Burada tezgah açan...

İzmit Ulugazi İ.Ö.O’nun yanında bulunan Okul Geçidi Sokak’ta kurulan köylü pazarına İzmit Belediyesi Zabıta ekipleri müdahale etti. Burada tezgah açan 30 esnafın malları yola saçıldı.

Ulugazi İ.Ö.O’nun yanında bulunan Okul Geçidi Sokak’ta köylü esnafı tarafından kurulan pazar dün İzmit Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından kaldırıldı. Belediye ekipleri akşam üzeri pazar yerine gelerek tezgah kurulmasını yasak olduğunu belirterek, köylüleri mallarını kaldırmaları yönünde uyardı. Malları almaya kalkan zabıta ekiplerine esnaf izin vermeyerek, mallarını kendi elleriyle yola döktüler. İzmit Belediyesi tarafından burada kurulu bulunan esnaflarla Ramazan Bayramı öncesinde yapılan görüşmede burayı düzene kazandırmak istedikleri belirtildi. Belediye yetkilileri, pazarcılara üç tekerlekli bisiklet ve sepet almaları gerektiği bildirildi.

ŞİKAYET VAR
Bu teklif sonrasında esnaflar tarafından araba ve sepetler alındı. Ancak bu da işe yaramadı. Belediye ekipleri esnaflara şikayetler var gerekçesiyle kalkmaları gerektiğini bildirdiler. Köylülerde kendilerine yer göstermelerini talep ettiler. Ramazan Bayramı arifesinde İzmit Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından köylülere pazar kurmayacaklarını bildirisi yapıldı. Bu bildiri sonrasında köylüler belediye yetkilileriyle görüşmek istediler. Yapılan görüşmede ise kendilerine Cedit Mahallesi Bostanlar Sokak’ta yer verileceği söylendi. Ancak Cedit Mahalle Muhtarı tarafından bu gelen öneriyi kabul etmedi.

VALİLİĞE GİTTTİLER
İddialara göre İzmit Belediyesi buradaki esnafların kaldırılması için Kocaeli Valiliği tarafından istenildiği bildirildi. Bunun üzerine köylüler Kocaeli Valiliğine giderek şikayetlerini dile getirmek istediler. Ancak Valilik tarafından kendilerine böyle bir isteklerinin olmadığı bildirildi. Bu durum sonrasında 4 gündür kendilerine yer vermelerini bekledikleri belediye yetkilileri yer göstermeyince tezgahlarını açtılar. İzmit Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından pazar esnafının mallarının kaldırmaları istenildi. Bunun üzerine kısa süreli gerilim yaşandı.

Köylü pazarcı esnafının görüşleri şöyle
20 YILDIR BURADAYIM
Şeref Tekneci: Engelli maaşı olarak 180 TL alıyorum. Bu maaşla nasıl geçineyim. Burada birkaç bir şey satarak geçinmek durumundayım. 20 yıldır buradayım yetkililer bizim sorunumuza çözüm bulmalarını istiyoruz” dedi.

YER GÖSTERİN
Özgür Zortun: “3 yıldır buradayım. Bizlerle toplantı yapılarak istekler dile getirildi. Ardından şikayet var diyerek kaldırmak istediler. Yer gösterin dediler. Gösterdikleri yer bizleri sürgüne göndermek gibi. Birde oranın muhtarı tarafından istenmedik. Şimdi ise mallarımızı döküyorlar. İzmit Belediyesi yetkilileri tarafından bizlere yer göstermeleri ve sorunumuzu çözsünler” dedi.

AÇLIĞA MAHKUM
İsmail Aktop: “Ramazan Bayramı öncesinde bizleri kaldıracakları söylendi. Bizde belediye yetkilileriyle zorda olsa görüşme imkanı bulduk. Bize gösterdikleri yer açlığa mahkum etme yeridir. Kocaeli Valiliği tarafından istenmediğimiz söylendi. Valilik tarafından böyle bir isteklerinin olmadığı yetkilerinin de olmadığı belirtildi. 700 TL’ye araba aldırdılar. O yetmedi sepet aldırdılar. Bizler sorunlarının çözülmesini istiyoruz” dedi.

#

09 Eyl 2011 - 15:15 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.457.725 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.