İzmit’te sözleşmesi biten tuvaletler ücretsiz oluyor

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, paralı tuvalet uygulamasının insan haklarına aykırı olduğunu belirterek, İzmit’teki tuvaletlerin sözleşmesi b...

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, paralı tuvalet uygulamasının insan haklarına aykırı olduğunu belirterek, İzmit’teki tuvaletlerin sözleşmesi bittikçe ücretsiz hale dönüştürüleceğini söyledi

İzmit Belediyesi’nin geçen yıl Mehmet Ali Paşa Camii’nden başlattığı ücretsiz tuvalet uygulamasının kent genelinde yayılacağı belirtildi. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, insanların doğal ihtiyacı olan tuvalet sorununun, ücret engeliyle karşılaşmasının insan haklarına aykırı olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi: “Yerel yönetici ve bir hekim olmam sıfatıyla, ücretsiz tuvalet uygulamasının insan ve çevre sağlığının gidişatını olumlu etkileyecek bir girişim olduğunu düşünüyorum. Elbette ki bu uygulama, aşamalı olarak bir çalışma yapılmasını gerektiriyor.

YENİ CUMA CAMİİ YAKINDA
Camilerimizde sözleşmesi olan tuvaletlerin sözleşme süreleri doldukça, bu tuvaletleri ücretsiz hale getireceğiz. Bu konuda cami dernekleri ile görüş alışverişinde bulunarak karar vereceğiz. Önümüzdeki günlerde Yeni Cuma Camii’nin tuvaletlerinin sözleşmesi sona eriyor. Camii Derneği yönetimi ile görüşerek bu konuda adım atacağız.” Doğan’ın Yeni Cuma Camii çevresindeki incelemelerinde Cami Derneği adına yönetici Fikri Kılınç ile cami imamı Sebahattin Rençber de hazır bulundu. Yine İzmit’in tarihi önemi olan camilerinden, Fevziye Camii’nin tuvaletlerinin sözleşmesinin bir yıl sonra sona ereceği kaydedildi.

#

06 Şub 2012 - 17:59 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.