Kaderin böylesi!

2 yılda minimal 30 milyon lira kaynağın aktarıldığı şirket bu sezon öncesinde terk edildi ve genç başkan Erhan Yılmaz, şirketin hisselerini alarak kul...

2 yılda minimal 30 milyon lira kaynağın aktarıldığı şirket bu sezon öncesinde terk edildi ve genç başkan Erhan Yılmaz, şirketin hisselerini alarak kulübün 2. Lig’de devamlığını sağladı.

 

BİRLİKSPOR’DA BAŞARISIZ OLDU

Kurulan bu anlamsız yapının başına 3 yıl önce Kemal Kılıç getirildi. Kılıç, kendisinin imza atması için elindeki listeyi yönetime sundu. Geç kalan ve zamanla yarışan yönetim de Kılıç’ın isteklerini kabul etti ve çok fahiş paralarla futbolcu transferleri yapıldı. Kemal Kılıç, Birlikspor’da başarısız oldu ve 18. hafta yerine İsmail Ertekin korkunç bir rakama imza attırıldı.

 

ŞANLIURFA’YI DA DÜŞÜRDÜ

Baştanbaşa hatalı bir tercih olan Kemal Kılıç, Birlikspor’dan ayrıldığı gibi maliyetli ve başarısız bir futbolcu grubu da bıraktı. Aynı Kemal Kılıç bu sezon Şanlıufaspor’a sezonun ikinci yarısında geldi ve Urfa ekibi de TFF 1. Lig’den düştü. Kılıç’ın son durağı Erzurumspor’du. Play-Off’u haftalar öncesinden kalmayı garantilemiş Mavi Beyazlı ekibe sezonun bitimine 4 hafta kala imza atan Kılıç sezon sonuna kadar 2 galibiyet 2 beraberlik almıştı.

 

FİNALDEKİ RAKİP GÜMÜŞHANE OLDU

Kaderin garip bir cilvesidir ki, Play-Off’taki ilk rakip, yalnız bırakılan, eski takımı Kocaeli Birlikspor’du. Maddi kriz yaşayan Kırmızı Beyazlı ekibi iki maçta da 2-1 yenen Erzurum’un grup finalindeki rakibi Amed Sportif’ti. Amed’i de 1-0 ve 1-1’lik skorlarla geçen Kılıç’lı Erzurum finalde Gümüşhanespor’ûn rakibi oldu.

 

ESKİ DARICALI ERHAN ÇELENK YIKTI

Milli Savunma Bakanı, Kocaeli’de yıllarca siyaset yapan Fikri Işık’ın memleketi olan Gümüşhane’nin takımı bu sezon arkasına devlet gücünü de almış ve TFF 1. Lig’e çıkmak için adeta seferberlik ilan edilmişti. Ankaragücü’ne normal sezonda şampiyonluğu bırakan Gümüşhane için evdeki hesap çarşıya uymadı. Kılıç’ın Erzurum’u eski Darıca Gençlerbirliği’nin futbolcusu Erhan Çelenk’in golü ile TFF 1. Lig’e çıktı.

 

ACIMADI

Hal böyle olunca Kocaeli’den Bakan olan Fikri Işık’ın sahip çıktığı Gümüşhanespor yerinde saydı. İşin daha da ilginç tarafı 3 yıl önce Bakan Işık’ın “Kemal olacak. Başkasına imza attırmayın” dediği ve kendisine servet ödenmesine olanak sağlanan Kemal Kılıç, Bakan Işık’ın desteklediği Gümüşhanespor’u saf dışı bırakarak Gümüşhane ekibini evlerine eli boş gönderdi. Önce Fikri Işık’ın kurulmasını sağladığı Kocaeli Birlikspor’u ardından da Işık’ın memleketi Gümüşhanespor’u saf dışı bırakan Kemal Kılıç ise Eskişehir Stadı’ndan mutlu ve gururlu ayrıldı. Erdem ÖVÜÇ

 

#

28 May 2017 - 17:30 Kocaeli- Spor

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

şerif ay - Kırmızı Kocaeli'de olmasa bunları yazan olmayacak

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Mayıs 17:30