“Kadın eli sıkmayan zihniyet kadın boğazı sıkar hale geldi”

Gazetelerin internet sayfalarını karıştırırken Gölcük Haber Gazetesinde CHP Gölcük İlçe Gençlik Kolları Başkanı Güney Yılmaz’ın bir açıklamasına rastladım… Yılmaz açıklamasında Meclis’te saldırıya uğrayan CHP Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ile ilgili açıklama yapmıştı… Yılmaz, beraberinde İlçe Gençlik Kolları Üyeleri Büşra Akbaş ve Ayşin Deniz ile birlikte saldırıya tepki gösterdi…

**

 “Yarın kadın düşmanı bir Cumhurbaşkanı’nın bu ülkede olmayacağının kimse garantisini veremez” diyen Yılmaz, şu açıklamada bulundu;

YIL 2012

A.D saat: 20.15 evine gitmek için bindiği şehir içi otobüsünde neredeyse tüm yolcular indikten sonra sözlü ve fiziksel tacize maruz kaldı.

YIL 2013

B.A saat: 18.00 da okuldan evine yürüyerek giderken yanından geçen bir arabanın içindeki şahıslar tarafından sözlü tacize uğradı.

YIL 2014

Güldünya, akrabası tarafından tecavüze uğrayıp hamile kaldığı için aile kararıyla öldürülen ve töre cinayetlerinin sembolü haline gelen bir kadın oldu.

YIL 2017

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, bir oylamaya karşı doğruları savunduğu için yine bir erkek tarafından hem sözlü hakarete uğradı, hem de fiziksel anlamda mağdur edildi.

Kadın eli sıkmayan zihniyet kadın boğazı sıkar hale geldi.

**

Sonuç olarak; halkın bilmediği, kadınların içinde olmadığı yeni bir anayasa kabul edilemez. Yarın kadın düşmanı bir Cumhurbaşkanı’nın bu ülkede olmayacağının kimse garantisini veremez.

Milletvekili, Bakan gibi kadınları ayrıştıran hatta Meclis’te şiddet uygulayacak kadar akli dengelerini kaybetmiş kişilere bu kadar yetki vermek tüm kadınlara, çocuklara, Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan her bireye gelecekte yapılacak bir zulümdür.”

**

CHP Gölcük İlçe Gençlik Kolları Başkanı Güney Yılmaz’ın açıklaması var…

Yılmaz, gelecekten kaygılı…

Kadına şiddetten bazı örnekler verdi…

“Kadın eli sıkmayan zihniyet, kadın boğazı sıkar hale geldi” söylemi irdelenmesi gereken bir söylem…

Şunu da ifade etmeliyim ki;

AKP’liler burnu kırılan vekillerine çok sahip çıktılar, ama CHP’liler erkek şiddetine maruz kalan bayan vekillerine yeterince sahip çıkamadıklarını düşünüyorum…

 

Meclis üyesi Murat  Yazar ameliyat oldu

Körfez Belediyesi Meclis Üyesi, YARPAŞ Yönetim Kurulu eski Başkanı ve İlimtepe Kooperatifi Yöneticisi Muhasebeci Murat Yazar ameliyat oldu. Kocaeli Tıp Merkezi'nde ameliyat olan Murat Yazar'ın ameliyatı başarılı geçti. Yazar’a geçmiş olsun diyoruz.

 

 

Dr. Borakay’a plaketli veda

Uzun süredir M. Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi’nde hizmet veren Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Özgür Borakay’ın Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’ne tayine çıktı. Kurumdan ayrılmadan önce kendisine veda programı düzenleyen hastane yönetimi, kendisine bu zamana kadar hastaneye ve hastalara verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Hastane Başhekimi Dr. Şeref Kasımoğlu da programda Dr. Borakay’a plaket takdim ederek bundan sonraki çalışma hayatında başarılarının devamını diledi. Biz de Borakay’a yeni görevinde başarılar diliyoruz.

 

TEMA Derince’de  görev değişikliği oldu

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma (TEMA) Vakfı Kocaeli Derince İlçe Sorumluluğu’nu yıllardır gönüllü olarak yürüten Nejdet Kurumanoğlu’nun görevini Ahmet Açıkgöz devraldı. Ülke genelinde 635.000’i aşkın gönüllüsüyle birlikte yaşam anlamına gelen toprağa sahip çıkan TEMA Vakfı’nı temsil etmenin büyük sorumluluk olduğunu belirten TEMA Vakfı Derince İlçe Sorumlusu Ahmet Açıkgöz, “TEMA’nın en büyük gücü her zaman gönüllüleri olmuştur. Sahip olduğu doğal varlıkları ile Derince’de sürdürülebilir yaşamı korumak üzere gönüllü ekibim ile birlikte var gücümüzle çalışacağız” dedi. TEMA, çevreye ve doğaya çok sahip çıkıyor. Bizim de TEMA’ya her türlü desteği vermemiz gerekiyor.

 

İzmit Tepeköy’de  elektrik kesintileri

Gazetemize mail gönderen okurumuz, elektrik kesintilerinden şikayet etti. “Sedaş ne yapmak istiyor” diye de tepkisini dile getirdi. Okurumuzun sorunu şu şekilde açıkladı;   Son iki ayda artarak devam eden elektrik kesintileri kış mevsiminin ve şiddetli soğuk havaların da etkisiyle halkı hayatından bezdirmiş durumda. Özellikle bir haftalık çetelesinde de görüldüğü üzere hafta içi hafta sonu gece gündüz demeden meydana gelen kesintiler resmen 70’ li, 80’li yılları aratmamakta. Bulunduğumuz bölge gelişmekte ve yoğun konut alanı olan Yeşilova Mahallesi’nin üst kısımları yani Tepeköy’ün alt bölümleri. Buradaki artışı herkes fark ediyor, ama Sedaş ne iş yapıyor merak ediyoruz. Neden yazın uzun günlerinde proje yapıp ek trafo yapılmıyor da, kışın kısa günlerde vatandaşı Planlı Bakım adı altında perişan ediyorlar! Her hafta planlı bakım yapılır mı soruyorum? Yetkililerden ve sorumlulardan derhal bu sorunun giderilmesini ve insanca yaşamayı arzu ediyoruz.”

**

Okurumuzun görüşleri böyle… Okurumuz elektrik kesintileriyle ilgili çetele gönderdi. Sayfada çok yer tutacağı için yayınlamadım. Sedaş konuyla ilgili bir araştırma yapsa iyi olur…

 

Ömer Döngeloğlu  bugün Körfez’de

Körfez’de 2016’da birçok kültür sanat etkinliği gerçekleştiren Körfez Belediyesi, 2017’ye de dolu dolu giriyor. Dini konularda merak edilenleri İslam tarihinden örneklerle anlatan Ömer Döngeloğlu, bugün 10.00-14.00 saatleri arasında Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde  ‘Şühedaya Vefa, Ecdada Dua’ programı ile Körfezlilerle bir araya gelecek.

**

Ahmet Şimşirgil ise ‘Bilinmeyen Osmanlı’ konferansı ile 23 Ocak Pazartesi günü Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde olacak. Çocuklar için ‘çizgi-sinema’ tadındaki ‘Kurbağa Prens’in gösterimi ise 18 Ocak’ta 10.00 ile 14.00 saatleri arasında Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mesut Akbulut - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler