“Kadın istismarına sessiz kalmayacağız”

  Belediye İş Hanı önünde basın açıklaması yapan Kocaeli Kadın Platformu üyeleri, AKP hükümetinin cinsel istismara yönelik hazırladığı yasanın ceza ar...

 

Belediye İş Hanı önünde basın açıklaması yapan Kocaeli Kadın Platformu üyeleri, AKP hükümetinin cinsel istismara yönelik hazırladığı yasanın ceza artırımı yerine indirim getireceğini iddia ederek “Kadına yönelik istismara sessiz kalmayacağız” dediler

Belediye İş Hanı önünde basın açıklaması gerçekleştiren Kocaeli Kadın Platformu üyeleri Kürtçe ve Türkçe pankartlar açarak yaptıkları basın açıklamasında AKP hükümetinin cinsel istismara yönetil hazırladığı yasanın ceza artırımı yerine indirim getireceğini iddia ederek itirazlarını dile getirdiler.

CEZA İNDİRİMİ Mİ GELİYOR?

Kocaeli Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Çağla Aslan okuduğu basın açıklamasında, “Tasarıda kadın cinayetlerine ya da kadına karşı şiddete ilişkin bir düzenleme yapılmadı. Tam tersine, kadınlara tecavüz sırasında uygulanan/uygulanacak şiddet konusunda erkeklere yeni ceza indirimleri getiriliyor. Cinayet davalarında ise haksız tahrik indiriminin uygulanmasının önüne geçecek bir düzenleme yapılmadığını görüyoruz. Tasarıya, cinsel taciz, cinsel saldırı ve cinsel istismar suçlarında çocuğun ve kadının beyanının esas alınması ve aksini ispat yükümlülüğünün erkekte olmasına ilişkin de hiçbir hüküm konmadığını görüyoruz" ifadelerini kullandı.

LİCE OLAYLARINA DEĞİNİLDİ

Konuşmasına devam eden Aslan “Kocaeli Üniversitesi’nde Lice’de yaşanan katliamı kınamak isteyen öğrencilere yönelik gözaltılarda kadın arkadaşlarımıza hemcinsleri olan polisler tarafından hakarete uğramaları ve aşağılanmalarını kınıyoruz. Sistemin içerisinde erilleşen kadın polislerin yaptıkları sistemin kadın üzerindeki istismarının en somut örneklerinden biridir. Hükümet kadınların üstünde kurduğu baskıyı çıkardığı yasalarla da desteklemektedir. Milli Eğitim Bakanlığının onayladığı Sosyal Bilimler ders kitabında çocukları gelin olmaya özendirici sözde eğitici metinlerle kadın üzerindeki erkek egemenliğini kamufle ediliyor, biz de kadınlar olarak yaşamın her alanında görülen kadına yönelik istismarcı politikalara sessiz kalmayacağız” dedi. Konuşmanın ardından grup dağıldı.

#

15 Haz 2014 - 09:08 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.