Kadına şiddet

Her gün gazete sayfalarında, televizyon haberlerinde kadına şiddet veya kadına cinsel taciz olaylarına tanık oluyoruz. Gün geçmiyor ki güzelim ülkemde bir kadın cinayete gitmesin veya tacize uğramasın.

Aşkına karşılık bulamadığı için sevgilisini öldüren, boşanmak isteyen karısını hunharca bıçakla delik, deşik eden, telefonuna yanıt vermeyen karısını öldüren, otobüste şort giyindi diye genç bir kızı belediye otobüsünde tüm yolcuların gözü önünde döven ve hakaret eden sapıklar bu toplumda giderek artıyor.

Son üç yılda kadına şiddet yüzde 1440, cinsel taciz ise yüzde 449 artmış. Gerek kadına şiddet, gerekse cinsel tacizin bu denli artması kendiliğinden olmadı. Kadına şiddet ve kadına cinsel tacizlerin artması bugünkü siyasal iktidarın kadına bakışından kaynaklanmaktadır.

Bir ülkenin cumhurbaşkanı “Makyaj yapan kadının kaportası bozuktur” diyebiliyorsa, sokakta gülen bir kadın fahişedir deniliyorsa, hamile kadının sokağa çıkması ayıptır denilebiliyorsa, Diyanet İşleri Başkanlığı dokuz yaşında bir kız çocuğunun evlenebileceğini söyleyebiliyorsa o ülkede kadın cinayetlerinin ve cinsel tacizlerin önüne geçemezsiniz.

Bir toplumda kadın cinayetlerinin ve cinsel tacizlerin önlenmesinde ceza yöntemi ve yöneticilerin kullandıkları dilin düzeltilmesi, kadına bakışın değiştirilmesi ve uygulanan sosyal politikaların daha etkili olması önemlidir.

Kadına şiddetin, cinayetlerin ve cinsel tacizlerin önlenmesi için cezalarda uygulanan indirimlerin kaldırılması gerekir.

Adam yok yere eşini veya sevgilisini öldürüyor. Mahkemede takım elbise ve kravat takıp, boynunu büktüğünde, “Efendim çok pişmanım” dediğinde mahkeme bu canavara iyi halden indirim uyguluyor.

İşin ilginç yanı bir erkek eşini öldürdüğünde ona ceza indirimi uygulanıyor da, bir kadın kocasını öldürdüğünde kadına ceza indirimi uygulanmıyor. Burada bile güzel ülkemde ayrımcılık yapılıyor. Geçenlerde bir haber okudum. Kocasını öldüren bir kadına müebbet hapis cezası veriliyor. Karşı taraf buna itiraz ederek, kadının cezasının ağırlaştırılmış müebbet cezasına çevrilmesini sağlıyor.

Bu konuda acil olarak yasal düzenlemelerin yapılması gerekiyor. Yoksa biz daha çok kadın cinayetleri ve cinsel taciz olayları ile karşı karşıya kalırız.

Bugüne kadar kadın cinayetlerinden sadece Özgecan’ın katillerine verilen ceza bu toplumun yüreğini bir nebze olsun soğuttu.

Tüm yargıçların kadın cinayetleri ve cinsel tacizlerde Özgecan’ın katillerine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası veren yargıçlar kadar cesur olmalarını bekliyoruz.

 

 

 

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Kamil Çöpür - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

NURETTİN ÖNAL - HOCAM; AĞZINIZA, ELİNİZE SAĞLIK. TOPLUMUMUZUN YÜZ KARASI OLAN BU UYGULAMALARIN BU GÜNKÜ İDARECİLER İLE ÇZÜMLENECEĞİNE İNANMIYORUM. UMARIM EN KISA ZAMANDA ÇÖZÜM ÜRETEBİLECEK HALKÇI YÖNETİCİLERE SAHİP OLURUZ.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Ağustos 16:40


Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler