Kadınlar için yeni eğitim

Mis Kokulu Kazançlar Projesi ile kadınlar hem meslek sahibi oluyor hem de para kazanıyorlar. İzmit Belediyesi, Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu ve Ko...

Mis Kokulu Kazançlar Projesi ile kadınlar hem meslek sahibi oluyor hem de para kazanıyorlar. İzmit Belediyesi, Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu ve Kocaeli Üniversitesi ortaklığındaki proje kapsamında geçtiğimiz mart ayında binlerce lavanta dikimi yapılmıştı. Akpınar TOKİ Konutları’nın olduğu bölgede hayata geçirilen proje büyük ilgi gördü.

 

25 KURSİYER KATILDI

Lavanta dikiminin ardından bölgedeki kadınlara istihdam sağlayarak aile ekonomilerine katkı sunmaları amacıyla başka etkinlikler de düzenlendi. İŞKUR destekli olarak açılan özel gün ve nikah şekeri yapımı kursu ilk etapta 25 kadınla start aldı. Kursa katılan kadınlara günlük 25 lira ücret ödeneceği ve kurs sonunda da sertifika verileceği kaydedildi.

 

BAYKAL DA KATILDI

Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Bahar Baykal’ın da katıldığı kursun ilk gününde kadınların oldukça heyecanlı oldukları görüldü. Proje kapsamında bölgedeki 75 kadının kursa katılacağını söyleyen belediye yetkilileri, “Proje, kadınların sorunlarından biri olan istihdam ve aile bütçesine katkı sağlama konularında desteklenerek mesleki beceri edinmelerini, kişisel kapasitelerini artırmalarını sağlamak amacıyla yola çıkılan bir projedir. Proje süresince kadınlara mesleki beceri kazandırılacak kişisel gelişimleri desteklenecek” dedi.

 

PROJENİN HEDEFLERİ

Kadınlara lavanta yetiştiriciliği, sabun yapımı, turistik-hediyelik eşya yapımı gibi kurslar verilerek hem meslek sahibi olmaları hem de aile ekonomilerine katkı yapmaları sağlanıyor. Projenin hedefleri arasında yoksulluğun azaltılması, cinsiyet eşitliği, kırsal kalkınma ve eğitim bulunmaktadır. Şimdiye kadar bölgedeki 6 kadına okuma yazma öğretildi, istismar eğitimi verildi. Bölgedeki çocukların okul başarılarını artırmaya destek olundu” dediler. Akpınar TOKİ Konutları’nda oturan kadınlar da proje için emeği geçenlere teşekkür ettiler.

#

19 Eki 2017 - 12:05 Kocaeli- Eğitim

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.