Kadınların Seçme ve Seçilme Hakkı kutlandı

Kadına Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin 79. Yıldönümünde Kent konseyi Kadın meclisi üyeleri ve sivil toplum örgütleri dün Atatürk anıtına çelenk...


Kadına Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin 79. Yıldönümünde Kent konseyi Kadın meclisi üyeleri ve sivil toplum örgütleri dün Atatürk anıtına çelenk sunumunda bulundu

5 Aralık Kadına Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin 79. Yıldönümü nedeniyle Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri ve çeşitli sivil toplum örgüt yöneticileri Valilik önündeki Atatürk Anıta çelenk sundu ve saygı duruşunda bulundu. Çelenk sunumuna Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Emel Ceylan Balcıoğlu, AKP İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, İzmit Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Asuman Sert, KOÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevlihan Anval ve çeşitli sivil toplum örgüt yöneticileri katıldı.

“İSTENİLEN NOKTADA DEĞİL”
İstiklal marşının okunması ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Kent Konseyi Kadın Meclisi yönetiminden Nazan Topdemir Bülbül, “5 Aralık’ta kadınlara milletvekili seçme ve seçilme hakkı verildi. Atatürk öncülüğünde milli mücadelede erkekler ile omuz omuza savaşmış fedakâr Türk kadınlarına politik süreçte bu hak verildi. Dikkat edilmesi gereken konu bu hakkın ve özgürlüklerin ne kadar kullanıldığıdır. Kadınlarımız siyasette olduğu gibi sosyal hayatta da istenilen nokta değildir. Amacımız bugün burada feminist çığırtkanlığı yapmak değil, toplumda fırsat eşitliğinin sağlanması, kadın ve erkek arasındaki dengenin korunması, karar mercilerinde ve yerelde sadece kadın adının değil kendisinin olmasıdır” dedi.

#

05 Ara 2013 - 16:08 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.