Kalp hastası çocuklara Umuttepe’de bir umut

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Pediatrik Kardiyoloji Bilim Dalı tarafından, kalp hastası çocuklara kal...



Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Pediatrik Kardiyoloji Bilim Dalı tarafından, kalp hastası çocuklara kalp kateterizasyonu ve anjiyografi işlemi yapılmaya başlandı.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatrik Kardiyoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kadir Babaoğlu, öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Deveci ve yan dal asistanı Uzm. Dr. Özlem Kayabey tarafından başarı ile gerçekleştirilen işlemde 8 yaşındaki pulmoner hipertansiyon hastası çocuğun sağ-sol kalp kateterizasyonu ve anjiyografi işlemi ile birlikte nitrik oksit (NO) ile vazoreaktivite testi yapıldı. Konu ile ilgili açıklama yapan Prof. Dr. K. Babaoğlu, “Bölgemizde eksikliği hissedilen bir uygulamanın Yrd. Doç. Dr. Murat Deveci’nin aramıza katılmasıyla üniversite hastanemiz bünyesinde gerçekleştiriliyor olmasından ekipçe büyük mutluluk duymaktayız. Artık kalp hastası çocukların tanı ve tedavi süreçlerinin tüm yönleriyle yönetilebildiği bir merkez olarak hastalarımıza nitelikli sağlık hizmeti sunmaya devam edeceğiz. Bu yolda desteklerini esirgemeyen üniversite ve fakülte yöneticilerimiz ile hastane idarecilerine teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

#

19 Ara 2013 - 13:32 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.