Kandıra Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'e suikast

Kandıra Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk törenle uğurlandı Cezaevi müdürünün vurulma anı kameralara yansıdı   Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi Müdürü İsme...

Kandıra Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'e suikast
Kandıra Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'e suikast
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Kandıra Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk törenle uğurlandı

Cezaevi müdürünün vurulma anı kameralara yansıdı

 

Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk, uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Alınan bilgiye göre sabah saatlerinde beraberindeki infaz koruma memurları ile birlikte görev yaptığı cezaevine gitmek üzere kuruma ait 06 BP 4576 resmi araçla seyir halinde olan İsmet Aktürk (40) İzmit Yeşilova Solaklar Sapağı mevkiinde silahlı saldırıya uğradı. İddiaya göre seyir halinde olan cezaevi aracının sağına yanaşan 34 plakalı bir araçtan cezaevi müdürünün bulunduğu tarafa 4 el ateş edildi. Aracın sacını delerek içeriye giren mermilerden üçü İsmet Aktürk’e isabet etti.

 

HASTANEDE ÖLDÜ

Silahlı saldırganlar aynı araçla olay yerinden kaçarken ağır yaralanan cezaevi müdürü İsmet Aktürk cezaevine ait araçla Umuttepe Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan Aktürk, yapılan bütün müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede detaylı incelemelerde bulunurken saldırının kim ya da kimler tarafından hangi amaçla yapıldığı henüz tespit edilemedi. Polis ekipleri saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.

 

VALİ DE HASTANEYE GİTTİ

Olayın ardından Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Kocaeli Emniyet Müdürü Levent Yarımel, Umuttepe Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gelerek görevlilerden bilgi aldı. Burada kısa bir açıklama yapan Vali Güzeloğlu, “Milletimizin başı sağ olsun. Müdürümüz görevine giderken silahlı saldırı sonucu ağır yaralandı. Araç şoförü hastaneye intikal ettirdi. Yapılan müdahale soncu kurtarılamadı. İlimize 1 yıl önce atanmıştı. Çok üzüntülüyüz. Kendisi görev şehidi oldu” dedi.

 

TERÖR SALDIRISI OLABİLİR

Vali Güzeloğlu’nun ardından konuşan Başsavcı Mustafa Küçük, saldırının terör bağlantısı olduğunun üzerinde durduklarını belirterek, “Elimizdeki verilerle her türlü alternatifler değerlendiriliyor. Terör saldırısı üzerinde duruyoruz. Soruşturma kapsamında gizlilik kararı aldık” dedi.

 

CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ

Uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk için Kocaeli Adliyesi önünde tören düzenlendi. Törene Vali Hasan Basri Güzeloğu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, K.K. EDOK Muhabere Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Tümgeneral İsmail Metin Temel, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, CHP Milletvekili Haydar Akar, Baro Başkanı Av. Sertif Gökçe, siyasi parti temsilcileri, yöneticiler, cezaevi çalışanları, adliye personeli ve Aktürk’ün yakınları katıldı.

 

KÜÇÜK: TERÖRÜ LANETLİYORUZ

Törende konuşan Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, terörü lanetlediklerini belirterek, “İyi insanlar maalesef çok yaşamıyor. Biz terörü lanetliyoruz. Yapanları en kısa zamanda adalete teslim edeceğiz. Biz ağlamayacağız, dik duracağız. Hainlerin hak ettiği cezaları almaları için elimizden geleni yapacağız. Şehidimize Allah'tan rahmet, çalışma arkadaşlarımıza sabır diliyorum. Nur içinde yatsın” dedi. Törenin ardından İl Müftü Yardımcısı Vekili İlyas Öztel tarafından dualar okundu.

 

EŞİNİN AĞITLARI YÜREKLERİ DAĞLADI

Okunan duaların ardından İsmet Aktürk’ün Türk bayrağına sarılı tabutu tören mangası eşliğinde omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. Bu sırada Aktürk’ün eşi Gülay Aktürk, sinir krizleri geçirdi. Törende hazır bekleyen sağlık ekipleri tarafından müdahalede bulunulan Aktürk güçlükle sakinleştirildi. Törende Aktürk’ün kızı Ayşegül ve oğlu Mert de gözyaşlarını tutamadı. Aktürk’ün eşi Gülay Aktürk’ün gözyaşları eşliğinde, “Benim eşim size ne yaptı” şeklindeki feryadı yürekleri dağladı. Şehit müdür İsmet Aktürk’ün oğlu Mert, Vali Güzeloğlu, Karaosmanoğlu ve Başsavcı Küçük tarafından teselli edildi. İsmet Aktürk’ün cenazesi bugün memleketi Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Nuri AKÇAHARMAN

 

1 YIL ÖNCE GÖREVE GELMİŞTİ

İsmet Aktürk, çeşitli illerde uzun yıllar cezaevi müdürü olarak çalıştı. Aktürk, yaklaşık 1 yıl önce Osmaniye T Tipi Ceza İnfaz Kurumu Müdürü iken Kocaeli’ye tayini çıktı. Aktürk, Osmaniye’den önce de Konya’da Konya E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’nda müdür olarak görev yaptıktan sonra yaklaşık 1 yıl önce Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi Müdürlüğü görevine atandı ve Yuvam Akarca Mahallesi’nde bulunan bakanlık lojmanlarında ikamet ettiği öğrenildi.

 

“BABALARIN” CEZAEVİ

Kandıra F Tipi Cezaevi, yeraltı dünyasının ünlü isimlerinin yattığı cezaevi olarak biliniyor. ‘Babaların mekanı’ olarak adlandırılan cezaevinde kalanlar aralarında Alaattin Çakıcı, Sedat Peker, Hadi Özcan, Sedat Şahin, Vedat Ergin, Fırat Delibaş, Erol Evcil’in de bulunduğu tanıdık simalar var. Cezaevi bir dönem de Ergenekon sanıklarını misafir etmişti. Aralarında Tuğgeneral Veli Küçük, Sami Hoştan, avukat Kemal Kerinçsiz, Hüseyin Gazi Oğuz, Erkut Ersoy, Emin Gürses’in de bulunduğu bazı sanıklar bir süre bu cezaevinde kalmıştı.

 

KANDIRA F TİPİ’NDE TÜNEL KAZMAK İMKÂNSIZ

Kocaeli’ye yaklaşık 20 kilometre uzaktaki Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi, 8 yıl önce açıldı. Mevzuat gereğince sadece “tehlikeli hükümlü ve tutuklu” statüsündeki kişilerin kaldığı cezaevi, toplam 736 kişi kapasiteli. Fiziki yapısı, elektrik ve elektronik güvenlik sistemleriyle yönetim planı bakımından güvenliği tehdit eden unsurları en aza indirilen, oda sistemine göre inşa edilen cezaevi, 5 bloktan oluşuyor. Ayrıca kayalık bir noktaya yapıldığı için de tünel kazılması imkansız olan Kocaeli F Tipi Cezaevi’nin yanına yeni ek binalar da yapılıyor.

 

TAM KAPASİTE CEZAEVİ

Toplam 114 adet 1 ve 2 kişilik, 206 adet 3 kişilik odaları bulunan cezaevinde, açık ve kapalı spor sahaları, ön görüşme odası, iş atölyeleri, kreş, kantin, anons ve müdahale ekip odası, merkez kontrol odası, kütüphane, yönetim ve hizmet servis büroları ile revir, gözetim odaları, kabul, sevk ve tahliye hizmet büroları, nöbetçi müdür ve baş memur odaları, idare çay ocağı, personel yemekhanesi, mutfak, soğuk hava depoları, jeneratör, çamaşırhane ve sığınak bulunuyor.

 

va-001.jpg

na.jpg

na2.jpg

ba1-001.jpg

#

16 Haz 2015 - 14:29 Kocaeli- Asayiş

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.