Kandıra Öğretmenevi Müdürü, Kan yüzünden mi istifa etti?

Kandıra Öğretmenevi’nde saat 18.00’den sonra gürültü olduğu gerekçesi ile spor yapılmasını engellemeye çalıştığı iddia edilen Kandıra Belediye Başkanı...

Kandıra Öğretmenevi’nde saat 18.00’den sonra gürültü olduğu gerekçesi ile spor yapılmasını engellemeye çalıştığı iddia edilen Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan’ın bu tutumunun Öğretmenevi Müdürü Ömer Yılmaz’ı bezdirdiği iddia edildi. Yılmaz önce istifa etti, ardından kendi isteğiyle Kartepe Sosyal Bilimler Lisesi’ne tayin edildi

Konuyu derinlemesine araştıran www.kandiraninsesi.com haber sitesinde çarpıcı ayrıntılara yer verildi. Cengiz Kan’ın defalarca zabıta göndererek öğretmenevi çalışanlarını bezdirmeye çalıştığını ifade eden haber sitesinde Ünal Cankurt imzasıyla yayınlanan makalenin ayrıntıları şöyle;

“BİR DİZİ DEĞİŞİKLİK YAPTI”
“Kandıra Belediyesinden 49 yıllığına kiralanan öğretmenevinin ikinci katı spor salonu olarak bir yıldan beri hizmet veriyordu. 2011 yılında öğretmen evine müdür olarak atanan Ömer Yılmaz, iki kattan oluşan öğretmen evinde bir dizi değişiklikler yaptı. Öğretmenevinin birinci katında lokal, çay ocağı, dinlenme ve okuma salonu, misafir odası ve idari bölüm bulunuyor. İkinci kat ise atıl bir durumda boş olarak duruyordu. Müdür Yılmaz, ikinci kattaki bu salonu halkın hizmetine sunmak için spor salonuna dönüştürdü. Kadınlar için aerobik, çocuklar için kickboks, erkekler için de vücut geliştirme kursları halk eğitim tarafından sağlandı. 50 sporsever burada değişik dallarda spor yaparak hem öğretmenler evine katkı sunuyor hem de sağlıklı yaşamak için spor eğitimi alıyordu.

“SALONUNU KAPATMAK İSTİYOR”
Bu yıl öğretmenevi müdürü yine spor salonunda kurs açmak için halk eğitime talepte bulundu. Halk eğitim müdürlüğü, öğretmenevi müdürünün tüm taleplerini cevapsız bırakınca Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne kurs açmak için talepte bulundu. Kandıra Öğretmenevi’ndeki spor salonu, bu yıl Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılarak çalışmalara başlamıştı. Aylardır spor salonunda çalışmalarını yürüten çok sayıda sporsever, Kandıra Belediyesi’nin engeline takıldı. Spor yapan ilkokul öğrencilerinin, kickboks derslerinde gürültü yaptığı gerekçesiyle tutanak tutan zabıta ekipleri spor salonunun kapatılmasını istedi.

“BELEDİYE TUTANAK TUTTU”
Spor salonunda saat 18.00’den sonra 50’yi aşkın çocuk, kadın ve erkek, değişik dallarda spor eğitimi alıyordu. Bu saatten sonra Kandıra Belediyesi kapanmış oluyor, çevresinde de ev ve iş yeri bulunmuyor. Başkan Cengiz Kan, buna rağmen spor salonunu kapatmak için bir kez daha tutanak tutturdu. Bunun üzerine Öğretmenevi Müdürü Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yağız’ın talimatıyla spor salonunu geçici bir süreliğine durdurdu. Karar nedeniyle spor salonunda çalışmalarını yürüten sporseverler, Kandıra Belediyesi’ne tepki göstererek bir grup veli ve sporsever ile Kandıra Kaymakamı Oktay Erdoğan ve Belediye Başkanı Cengiz Kan’ı ziyaret etti ve spor salonlarının açılması yönünde talepte bulundu.

“ZATEN ÖĞRETMENEVİNİ KALDIRACAĞIM”
Kaymakam Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yağız’ı arayarak en kısa zamanda bir spor salonu tahsis etmesi yönünde talimat verdi. Erdoğan’ın Belediye Başkanı Cengiz Kan’ı arayarak hiçbir talepte bulunmaması, velilerin ve sporseverlerin dikkatinden kaçmadı. Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan’a giden veliler ilginç bir cevapla karşılaştı. Başkan Kan, “Ben zaten öğretmenler evini oradan kaldıracağım. Çok gürültü yapıyorlar, rahatsız oluyorum” dedi. Veliler ise, “Saat 18.00’den sonra tüm resmi daireler kapalı, bu saatten sonra ses çıkarmamızdan nasıl rahatsız olunuyor” diyerek Başkan Kan’a sitem etti.

“ÖMER YILMAZ TAYİNİNİ İSTEDİ”
Öğretmenevi Müdürü Ömer Yılmaz, bir yıldan beri başarılı çalışmaları nedeniyle çok sayıda meslektaşının ve sporseverin gönlünde taht kurmuş ve büyük beğeni toplamıştı. İlçe Halk Eğitim Müdürü İsmail Birdane’nin bu yıl öğretmenevine ilgisiz olması, Kandıra Belediyesi’nin spor salonunu kapatmak için sık aralıklarla zabıta göndermesi, İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün ise spor salonuna sahip çıkmaması Ömer Yılmaz’a, Kandıra’dan tayinini istetti. Kocaeli Kartepe Sosyal Bilimler Lisesi’ne tayini çıktı. Müdür Yılmaz’ı kızdıran kimdir bilinmez; ama ortada bir gerçek var ki müdürün bu duyarsızlıklara ve baskılara dayanamadığı apaçık ortada.”

#

26 Ara 2012 - 16:23 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.