Kandıra sahillerindeki iş yerleri yıkıldı

Kandıra sahillerinde köy muhtarlıkları döneminde milli emlak arazileri üzerine yapılan iş yerleri belediye ekipleri tarafından yıkıldı. 2012’den bu ya...

Kandıra sahillerinde köy muhtarlıkları döneminde milli emlak arazileri üzerine yapılan iş yerleri belediye ekipleri tarafından yıkıldı. 2012’den bu yana ihale yöntemi Milli emlak Genel Müdürlüğü tarafından kiralanan iş yerlerine geçtiğimiz ay Kandıra Kaymakamlığı tarafından gelen görevliler iş yerleri işletmecilerine sözlü olarak uyarıda bulunarak iş yerlerinin yıkılacağını söyledi. Ancak kendilerine gelen bir resmi evrak ya da yıkım kararı olmadığını belirten esnaflar sözlü uyarıyı ciddiye almadı. Sabah saatlerinde iş yerlerine gelen iş makineleri ile sahillerde bulunan iş yerlerinin yıkımına başlandı.

İhale yöntemi ile kiralanmıştı
Kandıra Kumcağız sahilinde bulunan cafe işletmecisi Bülent Gödek, “Biz 2012 yılından beri burada hizmet vermekteyiz. Burası Milli Emlak Genel Müdürlüğünün yapığı ihale ile sözleşme usulünce kiralandı.  Sabah ekipler geldi ama boşaltma ve yıkım kararı göremedik.  Daha önce yıkım olacağı yönünde sözlü uyarı olmuştu ama elimize herhangi bir resmi belge ulaşmadı. Karşı dava açmamamız için resmi belge göndermediklerini düşünüyoruz. Geçen ay milli emlak görevlileri geldi, arazi ölçümleri yaptılar ama onlar da yıkımla ilgili bir şey söylemedi” dedi.

İhale için bekliyorduk iş yerimiz yıkıldı
Ramazan ayı öncesi kendilerine Milli Emlak Genel Müdürlüğünden tahliye kararı geldiğini ve bu karara istinaden iş yerlerini boşalttıklarını belirten Bülent Gödek, “Bize ramazan ayı içinde ihale yapılacağı söylenmişti. Ama ihale yapılmadan aniden yıkım için geldiler. Kumcağız sahilinde bulunan ve içlerinde cafe, restoran ve mescit bulunan yaklaşık 10 iş yeri yıkıldı. Bunların aralarında hala sözleşmeleri devam edenler de var. Bu arazinin büyükşehir belediyesi tarafından Belde A.Ş.’ye devredileceğini duyduk” dedi. Nuri AKÇAHARMAN

 

#

24 Tem 2017 - 14:08 Kocaeli- Asayiş

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

z4 - belediyede akp devri son safhasını yaşıyor oy falan yok artık bunlara

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Temmuz 14:08
01

vatandaş - Kocaeli'nde Belediye varmış meğerse ..hayret ! seyretmekten başka böyle şeylerde yaparlar mı imiş bunlar ???

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Temmuz 14:08