Kandıra yolunun temeli 37 haftadır atılmadı

Akar açıklamasında şunları belirtti: ‘Açılış ve temelleri bitmeyen AKP hükümeti ve Sayın Bakan Fikri Işık müjde vermeyi seviyor. Çeşitli zamanlarda ya...

Akar açıklamasında şunları belirtti: ‘Açılış ve temelleri bitmeyen AKP hükümeti ve Sayın Bakan Fikri Işık müjde vermeyi seviyor. Çeşitli zamanlarda yapmış oldukları konuşmalara bakıyoruz ‘Ölüm Yolu’ olarak adı çıkmış olan Kandıra İzmit yoluna ilişkin duble yol yapılacağını belirtiyor. Bakıyoruz bundan bir yıl önce Eylül 2015 de Kandıra İzmit için duble yol yapacağız diyorlar hemen seçimlerden önce. Seçimler bitiyor Şubat 2016 da Bakan Işık yine müjdeliyor duble yol da sözleşmeler bitti kazmayı vuruyoruz. 8 ay geçti halen bir kazma mı bulamadı Işık yoksa havaya atacak konfetiler mi hazır değil bilmiyoruz. dedi.

 

KAZASIZ GÜN YOK

Haziran ayında soru önergesi ile konuyu gündeme getirdiğine dikkat çeken Akar,  sadece mayıs ayında 7 kazanın meydana geldiğini, bu kazalar da 4 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve 24 vatandaşın da yaralandığı belirtti. Akar geçen 5 ay da Kandıra yolunda her hafta bir kaç kazanın meydana geldiğini,  bu kazalar da 9 vatandaşın hayatını kaybettiğini 30’un üzerinde de yaralanmaların olduğunu söyledi. Son olarak 15 gün önce de yetkililerle yapılan görüşmelerde Kandıra duble yol çalışmalarının 15 Ekimde temel atılarak başlanacağı duble yolun 37 km uzunlukta ve otogarın yanından bir kavşak ile başlanacağı bilgisinin verildiğini söyleyen Akar,  ancak devlet büyüklerinin artık dükkan açılışları da yaptığı için 15 Ekim programının da iptal edildiğini söyledi. Akar, Kocaeli’de artık temel atma tiyatrolarına dönen yatırımların biran önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek kentin iktidar tarafından ihmal edildiğini söyledi.

#

22 Eki 2016 - 09:38 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.