Kandıra'da fındık bereketi

Kandıra Ocaklar Köyü Elmacık Mahallesi'nden Ahmet Budak bu yılın ilk mahsulünü Kandıra Tonguçlar Fındık Fabrikası'na teslim etti. Bu yılın fındık fiy...

Kandıra Ocaklar Köyü Elmacık Mahallesi'nden Ahmet Budak bu yılın ilk mahsulünü Kandıra Tonguçlar Fındık Fabrikası'na teslim etti. Bu yılın fındık fiyatlarının belirlenmemesi sonucu 2013 yılının fiyatlarıyla satılıyor. Üretici fındığını tüccara teslim ederek açıklanacak fındık fiyatını merakla bekliyor.

 

YENİ FINDIK SEZONU

Tonguçlar Fındık Fabrikası sahiplerinden Murat Tonguç yaptığı açıklamada, “2014 mahsulü ilk fındık pazara indi. Temmuz ayının son günü Ocaklar Köyü Elmacık Mahallesi'nden 2014 yılının ilk mahsulünü aldık. Allah'tan tüm üreticilerimize ve bu işten geçimini sağlayan esnaf kardeşlerimize yeni fındık sezonunun huzur ve bereket getirmesini dileriz” dedi.

 

FİYATLAR 8-9 LİRA

Tanguç, “Bu sezon fiyatlarının beklentisi nedir diye sorulursa fındık ticareti, mahsülün gelecek fiyatının tahmin edilmesi çok güçtür. Borsa gibi saati saatini bile tutmaz. Geçmişte fiyatların düşecek beklentisi varken çıktığı, çıkma beklentisi varken düştüğü görülmüştür. Yine de bir tahmin yürütecek olursak 8-9 TL arası fiyatlar başlayacak gibi görünüyor" diye konuştu.

#

10 Ağu 2014 - 16:39 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.