Kandıra'dan Fransa'ya Fransa'dan Galatasaray'a

        Roberto Mancini'nin gözdelerinden Bu futbolculardan birisi de Galatasaray'ın başarılı futbolcusu İbrahim Coşkun. Genç yıldız aslen Kandıralı v...

 

 

 

 

Roberto Mancini'nin gözdelerinden

Bu futbolculardan birisi de Galatasaray'ın başarılı futbolcusu İbrahim Coşkun. Genç yıldız aslen Kandıralı ve yıllar önce Fransa'ya gitti. Burada ünlü Auxerre (Ökser) takımında başarılı bir şekilde forma giydikten sonra Galatasaray'a transfer oldu. Diğer Türk ailelerin çocukları gibi futbola ilgi duyan İbrahim, 2006 yılında Auxerre'in altyapısı ile futbol yaşantısına başladı. Küçük yaşta yaptığı müdahaleler ve paslarıyla dikkat çeken İbrahim hocası tarafından defansif orta saha mevkiinde görev aldı ve başarılı bir performans gösterdi. 2012-13 sezonu öncesi Auxerre U-19 takımına kadar yükseldi ve 2013 Yaz Olimpiyatları'nda gösterdiği performansla Galatasaray U-19 takımına transfer oldu. Galatasaray U-19 takımıyla Genç Şampiyonlar Ligi'nde boy gösteren İbrahim, A Takım Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin dikkatini çekti.

 

Ajax'a golü var

Bu sezonun devre arası kampında Galatasaray ile Antalya kampına giden İbrahim, 11 Ocak'ta Ajax ile oynanan hazırlık maçında forma giydi. 67. dakikada ise İbrahim sahneye çıktı. Galatasaray'ın ikinci golünü atan İbrahim Coşkun, bir anda tüm dikkatleri üzerine çekti. İbrahim maçtan sonra ise "Hocalarıma bana bu şansı verdiği için, ağabeylerimin de desteği verdiği için çok teşekkür ederim. Çok mutluyum ilk golümü ilk maçında attım. Bu golü tüm taraftarlarımıza armağan ediyorum. Semih ağabey bana hep yardımcı oluyor ondan dolayı golden sonra onun yanına koştum" demişti. 

 

2.5 yıllık imza attı

Bu maçtan iki gün sonra ise Celtic ile oynanan final maçına ilk 11'de başlayan oyuncu, 45 dakika sahada kaldı ve ikinci yarıda yerini Felipe Melo'ya bıraktı. Normal süresi 0-0 biten karşılaşma penaltılara gitti ve Galatasaray penaltılarda rakibini 5-4 mağlup ederek Turkish Airlines Antalya Kupası'nın sahibi oldu. İbrahim de böylelikle kariyerindeki ilk kupayı kazanmış oldu. Galatasaray'da aylık 500 liraya oynayan 19 yaşındaki futbolcunun yetiştirme bedeli olan 500.000 Euro bedeli Auxerre Kulübü'ne yatırıldı. Öte yandan İbrahim Coşkun'u 5 aylık süreçte Bursaspor, Eskişehirspor ve Gençlerbirliği gibi kulüpler de kiralamak istedi. Sarı Kırmızılılar İbrahim ile 2.5 yıllık sözleşme imzaladı. İbrahim'e başarılarının devamını diliyoruz. 

#

02 May 2014 - 17:46 Kocaeli- Spor

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

selçuk uztürk - sevgili,arkadaşım sedat ın oğlu daha nice başarılara,onu fenerbahçeye salih uçan ın yanına yakıştırıyorum,ayrıca birde

kardeşi var oda geleceğin messi si olacak.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Mayıs 17:46