Kandıralı köylüler GİOSB firmalarını gezdi

Kandıra Gıda İhtisas ve Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapacak olan firmaları görmek maksadıyla geçtiğimiz günlerde Eskişehir’e giden Kocakaymaz v...

Kandıra Gıda İhtisas ve Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapacak olan firmaları görmek maksadıyla geçtiğimiz günlerde Eskişehir’e giden Kocakaymaz ve Goncaaydınlı köylüler, Cici Çikolata firmasının üretim tesislerini gezdi.

Kandıra Gıda İhtisas ve Organize Sanayi Bölgesi oldukça sancılı dönemler geçirmişti. Kurulma aşamasında çok ağır eleştiriler alan GİSOB, çevreyi kirleteceği, ağır sanayinin geleceği iddiaları ile karşı karşıya kalmıştı. Çevre köylülerin endişesini gidermeye çalışan Kandıra GİOSB Bölge Müdürü Hamit Eroğlu, Goncaaydın ve Kocakaymaz köylerinden bir grup vatandaşı üretim yapacak olan firmaları gezdirdi. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Cici Çikolata’nın Eskişehir’deki üretim tesislerine gezi düzenlendi. Oldukça hijyenik bir ortamda, çevreyi kirletmeden üretim yapılan fabrikayı yerinde gezen köylüler, oldukça rahat bir nefes aldılar. Köylerinin gençlerinin nasıl bir ortamda çalışacağını görme fırsatı buldular.

KONFERANS VERDİ
Cici Çikolata fabrika yöneticileri ve GİOSB Bölge Müdürü Hamit Eroğlu, burada köylülere birde konferans verildi. Cici Çikolata fabrikasından sonra Eskişehir OSB alanını da gezen köylüler, Eskişehir Bölge Müdürü Ali İhsan Karamanlı’dan OSB’lerin genel yapıları, OSB’nin gelmesi ile bölge insanın neler kazanacağı, OSB gelmeden yapılması gereken hazırlıkların neler olduğu hususunda kapsamlı şekilde bilgi aldılar.

#

23 Kas 2012 - 15:11 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.