Kandıra’ya ilk anaokulu

2014-2015 eğitim ve öğretim yılının başlamasına bir hafta kala Selma ve Süleyman Orhon Atameriç çiftinin katkıları ile Kandıra’ya bir anaokulu kazand...

2014-2015 eğitim ve öğretim yılının başlamasına bir hafta kala Selma ve Süleyman Orhon Atameriç çiftinin katkıları ile Kandıra’ya bir anaokulu kazandırıldı. İlçe merkezindeki Selma-Orhon Atameriç Anaokulu için düzenlenen açılış törenine; Vali Ercan Topaca, Kandıra Kaymakamı Oktay Erdoğan, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, Kandıra Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Murat Yaygın, Jandarma Komutanı İlker Emirze ile çok sayıda öğrenci ve veliler katıldı.

 

OKULUMUZ HAYIRLI OLSUN

Törende ilk olarak konuşan Selma ve Orhon Atameriç çifti, okulun öğrencilere ve ilçeye hayırlı olması temennisinde bulundu. Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken de ilçedeki ilk anaokulunun yapımına katkı sağlayan Atameriç çiftine teşekkür etti. Vali Ercan Topaca da eğitim konusunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını, fiziki açığı hayırseverlerin desteği ile giderdiklerini söyleyerek, “Kocaeli 500 bin öğrencisi ile adeta devasal ordu gibi. Gençlerimizi geleceğe hazırlayan 20 binin üzerindeki öğretmenlerimize şükran borçluyuz” dedi.

 

DERSLİK BAŞINA 25 KİŞİ

Sözlerine devam eden vali Topaca, “Şu an ilimizde derslik başına 27 öğrenci düşüyor. İlerleyen günlerde açılacak olan okullar ile bu sayıyı 25’e indirmeyi hedefliyoruz. Son bir yılda ilimizde 100'ün üzerinde okul yapılmaya başlandı. Bu miktarın üçte biri de hayırseverlerimiz tarafından karşılandı” dedi. Konuşmaların ardından anaokulunun açılışı yapıldı. 650 metrekare alana sahip okulun maliyeti ise bir milyon 50 bin lira olarak belirtildi. 4 dersliğin bulunduğu anaokulunda 60 öğrenci ve 4 öğretmen bulunuyor. 36 ay ile 66 ay arasındaki çocuklara ders verilecek olan anaokulunda ayrıca halk oyunları ve İngilizce aktiviteleri de yaptırılacak.

#

08 Eyl 2014 - 16:46 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

abdülrezzak - Kandıra Milli Eğitim Müdürü Mustafa YAĞIZ resimde yok. Anlaşılan yerele devredilen MEB yerine belediye başkanı var. Hayırlı olsun. Yoksa kendisi atamalarla mı uğraşıyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Eylül 16:46