Kapımızı çalacaklar mı?

Küresel düzenin efendisi ABD’nin Başkanı ile sayın Cumhurbaşkanı ve heyetinin görüşmelerinden olumlu bir sonuç alınacağına çok emindik!

Sınırımızda zırhlı araçlarıyla tur atan ABD’li askerlerin, bizim “terörist” olarak kabul ettiğimiz PYD ile yakın ilişkilerine inanamadık!
ABD’nin PKK’yı modern silahlarla donatacağı haberine de inanamadık!

Öyle ya; “ABD dostumuz, müttefikimiz ve stratejik ortağımız” değil miydi?

Sayın Cumhurbaşkanı, olup bitenlerin ABD Başkanı Trump’un bilgi ve onayı dışında olduğunu sanıyor olmalıydı ki;

“Başkan Trump’a bütün bu olanları bir bir anlatacağım. Bu ziyaret “milat” olacak. Görüşme virgül mesafesinde değil, nokta mesafesinde olacaktır” diyordu!

Trump’u görmeden inanmak istemiyordu sayın Cumhurbaşkanı!

Basına açık konuşmalarında Trump’la Erdoğan’ın konuşma içerikleri birbirinden çok farklıydı!

Ama aynı gün Trump’un özel temsilcisi Brett McGurk’un, ABD’li bir heyetle Suriye’nin Kobani kentinde “PKK’lı yöneticilerle” yaptığı görüşmelerin haber ve fotoğrafları dünya ve Türkiye basınında yer alması manidar hem de çok manidardı!

Sayın Cumhurbaşkanı, Suriye’de yapılacak her türlü eylemde “sahada ve ABD ile birlikte olmak” istediğini açıkça belirtiyor ama ABD Başkanı bu sesi duymadığı gibi, temsilcisi aracılığı ile PYD ve PKK yöneticileriyle buluşuyor!

Teşbihte hata olmaz; sen birini seviyorsun, birlikte ortak bir yaşam sürdürmek istiyorsun ama o kişi seni başkasıyla aldatıyor!

Sen, buna rağmen; “Suriye konusunda kapımızı çalacaklarına inanıyorum” diyorsun!

Öte yandan, Türkiye ABD’den “15 Temmuz Darbe girişiminin başı” dediği, “terörist” saydığı Fetullah Gülen’in 10 aydır  Türkiye’ye iadesini bekliyor, Trump yanıt bile vermiyor ama “FETÖ’den tutuklu rahibin iadesini istiyor!..

Bu tutum, uluslar arası siyasette “onur kırıcı” eşitsiz bir yaklaşım örneğidir!

Küresel güç, küresel siyasette “güçlü ortak” arar!

Küresel siyasette “güç” kavramı “ulusal güç” ile ifade edilir.

 Ulusal güç;

ülke ekonomisinin gücü,
 bilim ve teknolojideki yer,
ordunun gücü ve
 “ulusal moral” toplamıdır.

Dış borçları süratle yükselen, “üretim ekonomisi” güdük kalmış, bilimsel ve teknolojik gelişme gösteremeyen, ordusu kumpaslarla zayıflatılmış, vatandaşı iki ayrı kutba ayrılmış, Cumhurbaşkanı “Cumhurun yarısının temsilcisi” olan, Yargı’sına güven duyulmayan,  demokrasi ve insan hakları         ihlalleriyle anılan bir ülkenin uluslar arası siyasette başarılı olmasını beklemek hayal ötesidir!

Nokta!..

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mustafa Küpçü - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler