Kaplan’dan bonzai uyarısı

    CHP Kocaeli Milletvekili Dr. Mehmet Hilal Kaplan, son dönemlerde ülkemizde ve özellikle Kocaeli bölgesinde sıklıkla ölüm ve intihar vakalarıyla gü...

 

 

CHP Kocaeli Milletvekili Dr. Mehmet Hilal Kaplan, son dönemlerde ülkemizde ve özellikle Kocaeli bölgesinde sıklıkla ölüm ve intihar vakalarıyla gündeme gelen ‘bonzai’ adlı uyuşturucu maddesine karşı İçişleri Bakanlığı’nın ne gibi önlemler aldığını sordu. Kaplan, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya yazılı orak verdiği soru önergesinde kullanıcılarda ölümle sonuçlanan uyuşturucu maddesinin bu kadar rahat kullanılmasının, güvenlik eksikliğinden mi kaynaklandığını sordu.

 

GENÇLEN ÖLÜYOR!

Kaplan, şu ifadelere yer verdi: “Son dönemlerde birçok kentimizde ve Kocaeli’de sıkça ölüm ve intihar vakalarıyla karşımıza çıkan bonzai adlı uyuşturucu maddesi gençler arasında yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Bu madenin kullanımı sonucu hayatını kaybeden birçok gencimizin ölüm haberi basın aracılığıyla kamuoyuna yansıdı. Geçtiğimiz günlerde bonzai kullanan, çok sayıda gencimiz hayatını kaybetti.”

 

GEÇİŞ NOKTASI KOCAELİ

Diğer birçok ile nazaran Kocaeli bölgesinde bu tip uyuşturucu madde kullanımının daha fazla görüldüğünü dile getiren Kaplan: “Bu oranın Marmara bölgesinde yüksek olmasının altında yatan sebeplerden en önemlisi Ortadoğu’dan, Avrupa’ya giden ve Avrupa’dan, Ortadoğu’ya geçen uyuşturucunun geçiş güzergâhı olarak bu bölgenin kullanılmasıdır” dedi. Kaplan uluslararası uyuşturucu trafiğinin bu bölgeden geçtiğinin de altını çizdi.

#

26 Haz 2014 - 17:23 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.