Karabağ Azatlık Teşkilâtı son gelişmeleri anlattı

 Sovyet Rusya’nın dağılması ardından gelişen süreçte Rus askerleriyle takviye edilmiş Ermenistan birliklerince işgal edilen Azerbaycan’ın Karabağ bölg...

 Sovyet Rusya’nın dağılması ardından gelişen süreçte Rus askerleriyle takviye edilmiş Ermenistan birliklerince işgal edilen Azerbaycan’ın Karabağ bölgesindeki işgal sürerken son günlerde sınır hattında başlayan çatışmalar gözleri yine Kafkasya’ya çevirdi. Karabağ Azatlık Teşkilâtı heyeti ‘Karabağ Sorunu Tanıtım Turu’ kapsamında son sunumunu ilimizde gerçekleştirdi.

 

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ KATILDI

SEKA Park’taki Haydar Aliyev Kültür Evi’nde gerçekleştirilen toplantıda Karabağ Azatlık Teşkilâtı (KAT) Başkanı Akif Nağı, KAT Türkiye temsilciliği Başkanı Cafer Dal, KAT yönetim kurulu üyeleri Rahman Ceferov, Hüseyin Hüseynov ile Ermenilerin Karabağ’da Türkler’e karşı gerçekleştirdiği soykırımı anlatan Bellek belgesel filminin yönetmeni Elhan Xanəlizadə hazır bulundu.

 

KARDEŞLİK BAĞLARINDAN BAHSETTİ

Sunum öncesi Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Başkanı Bilal Dündar, Azerbaycan ile Türkiye'nin kardeşlik bağlarının öneminden ve bölge barışı için gerekliliğinden bahsetti. KAT Başkanı Akif Nağı ise sunumu esnasında Bakü’den gelen kardeşinin vefat haberine rağmen sunumunu yarıda kesmeyerek Azerbaycan’ın haklı davasını anlatmaya devam etti.

 

GENİŞ MALUMAT VERDİ

Akif Nağı özel hayatı sosyal hayattan ayırmak gerektiğini söyleyerek, insanın özel hayatına ait hiçbir şeyin millî menfaatlerin önüne geçemeyeceğini belirtti. Daha sonra KAT Başkanı Nağı, Ermenistan-Azerbaycan, Dağlık Karabağ anlaşmazlığı konusunda geniş malûmat verdi.

 

“TEK GERÇEK TÜRK'ÜN GELECEĞİDİR”

Azerbaycan'ın kardeş Türkiye'den daha çok beklentisi olduğunu dile getirerek bugün Azerbaycan’ın eriştiği güçte Türkiye’nin çok büyük katkısı olduğunun altını çizen Nağı, “Bugün Azerbaycan'da herkes Nuri Paşa'yı ve Kafkas İslâm Ordusu’nun neferlerini rahmetle anmaktadır. Çünkü dünyanın bildiği tek bir gerçek vardır o da Türk'ün geleceğidir. Türk dünyası üzerindeki oyunların tek sebebi budur” dedi.

 

BELGESEL İZLENDİ

Daha sonra Bellek belgesel filmi gösterimi gerçekleştirildi. Programa konuk olarak katılanlardan Kocaeli Şairler ve Yazarlar Birliği Başkanı Alptekin Cevherli, Selçuklu Düşünce Kulübü Başkanı Süleyman Pekin, KAT Türkiye temsilciliği yönetim kurulu üyesi Naci Siyah, Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Ruhiddin Sönmez, Kocaeli sınır kentleri Kars, Ardahan, Iğdır Azerbaycan Dernekleri Başkanı Necdet Qaradaş, Buluş ve Modelciler Derneği Başkanı Ertuğrul Kemâloğlu da kısa birer konuşma yaptılar.Serkan BORLAK

#

02 Eki 2015 - 18:59 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.