Karabalık, 6 Ekim’de hakim karşısına çıkacak

Kartepe Belediyesi'nin yan kuruluşu olan Kartepe A.Ş.’nin genel müdürü Hüseyin Turan, belediyenin hesaplarını inceleyen Mülkiye Başmüfettişi Erol Özer...

Kartepe Belediyesi'nin yan kuruluşu olan Kartepe A.Ş.’nin genel müdürü Hüseyin Turan, belediyenin hesaplarını inceleyen Mülkiye Başmüfettişi Erol Özer’e 50 bin TL verirken yakalanmış ve tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Turan konuyla ilgili olarak Özer’in genel başkanı olduğu kızak federasyonuna bağışta bulunmak istediğini söylemişti. Kamuoyunda şok etkisi yaratan gelişmeler Özer’in iddiasıyla gündemde kendine yer bulmuştu. Özer’le belediye yöneticileri arasında yaşandığı iddia edilen sert tartışmalar ve sürtüşmeler yargıya taşınmış, karşılıklı davalar açılmıştı.
 
KARABALIK AZMETTİRİCİ
Rüşvet olayıyla ilgili olarak ifadesi savcılıkça alınan Karabalık, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmiş ancak nöbetçi mahkeme Karabalık’ın tutuksuz yargılanmasına karar vermişti. Rüşvet olayının ilk duruşması 6 Ekim’de Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Turan’ı rüşvet vermesi için azmettirdiği iddia edilen Karabalık da duruşmaya sanık olarak katılacak. Duruşmada tutuklu sanık Turan'ı, CHP’li Avukat Hüseyin Acurman, tutuksuz sanık Karabalık’ı ise Avukat Serpil Özok savunacak. Turan’ın avukatı Acurman, ilk duruşmada kendisine rüşvet verildiği iddia eden Özer'i mahkemede tanık olarak dinletecek.

#

15 Eyl 2011 - 17:37 Kocaeli- Asayiş

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.457.725 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.